Zit de zee in jouw genen?Terug naar het overzicht

Kom naar Het Scheepvaartmuseum en zie hoe de zee de Nederlandse cultuur heeft bepaald.
Het Scheepvaartmuseum is een van de leukste kindermusea. Je kunt er zien hoe de zee de Nederlandse cultuur heeft bepaald. In 13 prikkelende en interactieve tentoonstellingen ontdek je 500 jaar maritieme geschiedenis.

De sfeervolle en leuke tentoonstellingen tonen het beste uit de vooraanstaande collectie. En er zijn speciale tentoonstellingen voor families, zoals Het verhaal van de walvis en Zie je in de Gouden Eeuw. En natuurlijk ligt buiten de replica van het beroemde VOC-schip Amsterdam op je te wachten met binnen een echte VR Experience Dare to Discover. Echt super gaaf om als echte matroos in rond te lopen! En vergeet niet een blik te werpen op de Koningssloep!

Er zijn verschillende tentoonstellingen voor alle leeftijden. Oudere kinderen kunnen kennis maken met de walvis in Het verhaal van de walvis. Voor kinderen van 10 tot 14 jaar is er de multimediale ontdekkingstocht Haven 24/7. 

Als je hieronder op de button 'naar website' klikt, kom je gelijk op de website van Het Scheepvaartmuseum.

PS:  Zowel de museumwinkel als restaurant Stalpaert hebben een speciaal hoekje voor kinderen...

Het Scheepvaartmuseum

Kattenburgerplein 1
1018 KK Amsterdam
Openingstijden Het museum en de museumwinkel zijn 7 dagen per week geopend van 9.00 tot 17.00 uur.

Let op 't Scheepvaartmuseum gesloten tot 8 februari 2016!

Het Scheepvaartmuseum is gesloten op 27 april (Viering van Koningsdag), Eerste Kerstdag (25 december) en Nieuwjaarsdag (1 januari).
Prijs Kinderen van 0-4 jaar gratis, kinderen van 5-17 jaar €7,50, volwassenen €15,00 Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Hallo 2021

Hallo 2021

Nu alle feestdagen voorbij zijn en we nog steeds in lockdown zitten, blijven we voorlopig nog even thuis. Gelukkig zijn er online heel veel leuke tips om te doen en kunnen we ook naar hartelust wandelen.
Kijk snel wat wel kan!

Naar de tips