Natuurtuin De WiedijkTerug naar het overzicht

In natuurtuin De Wiedijk kom je oog in oog met bijzondere dieren en planten!
Fluitende vogels, zoemende bijen, krioelende insecten en talloze waterdiertjes. Het is druk, druk, druk in Natuurtuin de Wiedijk. Een drukte die voor veel mensen echter rustgevend kan werken. Bovendien is de tuin vrij toegankelijk.

In natuurtuin De Wiedijk kom je ogen te kort om alles te bekijken. Bonte spechten, of een piepklein goudhaantje. Een boomgaard met echte appels. Het regenwater van de wijk stroomt via een beekje naar de oude vijver om vervolgens in de Christoffel Plantijngracht terecht te komen.

In de Natuurtuin leven verschillende milieus vreedzaam naast elkaar. Van duinvallei tot bosgebied en van boomgaard tot moeras. Natuurtuin De Wiedijk is een officieel vogelreservaat en 3 hectare groot. Je vindt hier ook het milieuvriendelijke EECO, het Ecologisch milieu Educatie Centrum Osdorp.

In de Natuurtuin en het Centrum wordt overdag natuur- en milieueducatie gegeven aan basisscholen. In de avond en het weekend kunnen natuurverenigingen gebruik maken van dit harmonieuze gebouw. Er is een invalidentoilet aanwezig.

Activiteiten voor scholen:
  • Het kabouterpad voor peuters en kleuters, gehele jaar.
  • Insectenles voor alle leeftijden, mei t/m september.
  • Onderzoek van de leefomgeving vanaf groep 3.
  • Waterbeestjesles alle leeftijden, mei t/m september.
  • Egelles voor alle leeftijden, oktober t/m mei.
Alle lessen zijn gratis en duren ongeveer een uur. Aanmelden kan via de opgavestrookjes in de Amsterdamse NME Wijzer. Deze is op te vragen via het Amsterdams NME Centrum. Rondleidingen voor groepen zijn mogelijk op afspraak.

Kijk op de site voor meer informatie over de natuurtuin! Klik door naar Vrije tijd en sport en daarna Groen en water.

Natuurtuin De Wiedijk

S.F. van Ossstraat 1a
1068 JJ Amsterdam
Openingstijden De tuin is de gehele week vrij toegankelijk. Prijs Gratis toegang. Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Leuke Kinderfeestjes

Leuke Kinderfeestjes

Had jij een jarig jobje of jetje afgelopen vakantie? Of er binnenkort een? September staat in het teken van kinderfeestjes. Heb jij binnenkort eentje te vieren? Check snel alle verjaardagsfeestjes in en om Amsterdam!

Naar de kinderfeestjes!