icon-closeLandelijk Kidsweek wk36 en 37
icon-closeLandelijk Kidsweek wk36 en 37

Recreatie OuderkerkerplasTerug naar het overzicht

Kom een dagje kamperen bij de Ouderkerkerplas. Zwem, surf, duik, en geniet van de natuur!
De noordoever van de Ouderkerkerplas heeft een groenstrand dat geschikt is voor grotere kinderen. In de zomermaanden staat er een snackkar waar je patat, ijs en drankjes koopt.

Op het zandstrand staan leuke speeltoestellen en in het water ligt vanaf half april een ballenlijn. Binnen de ballenlijn is het water niet dieper dan 1.40 meter. Tijdens het zwemwaterseizoen, van 1 mei tot 1 oktober, laat de provincie de wateren in Noord-Holland eenmaal per 2 weken inspecteren.

Vanaf april tot en met september is van zonsopgang tot zonsondergang dagkamperen mogelijk. En aan de zuidkant van de plas staan observatiehutten, zodat je van dichtbij de vogels in het gebied kunt observeren... leuk!

De toegang tot de plas is gratis. De 2 parkeerplaatsen bevinden zich ten noorden van de plas. De hond mag aangelijnd mee.

Recreatiegebied Ouderkerkerplas is onderdeel van Groengebied Amstelland.

Klik op de roze button voor meer informatie.

Tip: kom ook zeilen of surfen bij Watersportvereniging Ouderkerkerplas!

Ouderkerkerplas

Ransuil 3
1191 SR Amsterdam
Openingstijden Toegang van zonsopgang tot zonsondergang Prijs Gratis Naar de website
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Hiep Hiep Hoeraaaaa....

Hiep Hiep Hoeraaaaa....

Ben je in de zomervakantie jarig geweest of binnenkort jarig of je verjaardagsfeestje nog niet gevierd? Dan ga je vast je Kinderpartijtje binnenkort vieren! Bekijk snel onze bijna 250 kinderfeestjes....zit er vast een voor je tussen!

Naar de feestjes