Zit de zee in jouw genen?Terug naar het overzicht

Kom naar Het Scheepvaartmuseum en zie hoe de zee de Nederlandse cultuur heeft bepaald.
Het Scheepvaartmuseum is een van de leukste kindermusea. Hier ontdek je hoe water werelden verbindt. In allerlei prikkelende en interactieve tentoonstellingen ontdek je 500 jaar maritieme geschiedenis.

De sfeervolle en leuke tentoonstellingen tonen het beste uit de vooraanstaande collectie. Het Scheepvaartmuseum biedt een compleet dagje uit voor families met kinderen. Beleef bijvoorbeeld Het verhaal van de Walvis, doe de junior audiotour of bezoek het VOC-schip Amsterdam en de virtual reality tijdreis Dare to Discover. Sinds kort is er ook een nieuwe tentoonstelling voor de allerkleinste bezoekers van 2+ jaar: Duiker Doris. En vergeet niet een blik te werpen op de Koningssloep!

Elke schoolvakantie staan er allerlei extra activiteiten op het programma. Steek je handen uit de mouwen en kom tekenen op het Open Plein, doe een interactieve speurtocht door het hele museum, of doe mee aan het peuterprogramma!

Als je op de roze button klikt, kom je gelijk op de website van Het Scheepvaartmuseum.

PS: Zowel de museumwinkel als restaurant Stalpaert hebben een speciaal hoekje voor kinderen...

Het Scheepvaartmuseum

Kattenburgerplein 1
1018 KK Amsterdam
Openingstijden Het museum en de museumwinkel zijn 7 dagen per week geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Het Scheepvaartmuseum is gesloten op 27 april (Viering van Koningsdag), Eerste Kerstdag (25 december) en Nieuwjaarsdag (1 januari).
Prijs T/m 3 jaar: gratis
4 t/m 17 jaar: €8,50
Volwassenen: €17,50
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Uitgelicht

De agenda van Sinterklaas in Amsterdam

De agenda van Sinterklaas in Amsterdam

De Sint is zo lief om elk jaar weer zijn agenda met ons te delen. Zo weten wij wanneer hij waar is. En natuurlijk vroeg hij ons zijn agenda met jullie te delen, dus bij deze!

De agenda van Sinterklaas