• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Kidsproof getest: Kinderbelevingspaden in Epe

10 juli 2023
In Epe lopen er drie toffe Kinderbelevingspaden door de Veluwse bossen: de hertenroute, de zwijnenroute en de vogelroute. Wij gingen op pad en speurden door de natuur. Lees hier wat wij ervan vonden!
Kidsproof wandeling: de Kinderbelevingspaden in Epe

Een wandeling wordt bij mij thuis alleen met enthousiasme ontvangen als ik zeg dat we een speurtocht gaan doen. De Kinderbelevingspaden in Epe zijn echt een aanrader. Mooie routes door de Veluwse bossen, leuke opdrachten en hele kindvriendelijke restaurants. Ik ging op pad met mijn kinderen (7 en 9 jaar) om de routes te testen. 

Opdrachten Kinderbelevingspaden Epe

Je kunt kiezen uit drie routes van ongeveer 3 kilometer:
* Hertenroute – vertrekpunt bij Brasserie Floor
* Zwijnenroute – vertrekpunt bij Restaurant De Ossenstal
* Vogelroute – vertrekpunt bij RCN de Jagerstee

Routebord kinderbelevingspaden Epe

Wij kozen deze keer voor de vogelroute. Gewapend met een belevingspakket liepen we het bos in. Je krijgt een routekaart mee, maar het makkelijkste is om gewoon de borden te volgen. Voor de vogelroute zijn dat – hoe kan het ook anders -  vogelhuisjes. Je moet flink speuren om ze te vinden, want de bordjes hangen hoog in de bomen. Dit houdt de kinderen onderweg lekker alert.

Kinderbelevingspaden Epe - verrekijker

Soms staat er een nummer op het bordje. Dan kan je op die plek een opdracht uit het boekje uitvoeren. De ene keer is dit een vraag, dan weer iets bekijken in de natuur met de hulpmiddelen of een leuke opdracht uitvoeren. Wij moesten bijvoorbeeld met onze ogen dicht elkaar proberen te vinden in het bos, puur door te luisteren. Heel grappig!

Kinderbelevingspaden-wildwand

Halverwege kom je bij de wildkijkwand. Ssst… zachtjes doen hier dus. Wie weet spotten jullie hier nog wel een hertje of zwijn. Wij hadden geen geluk, maar dat komt denk ik omdat de dieren ons allang konden horen aankomen 😉 Je kunt hier eventueel ook overstappen op één van de andere routes, maar bedenk je dan wel dat je ergens anders uitkomt dan waar je begonnen bent.

Tip: neem een picknickkleedje en iets te drinken mee voor een pauze onderweg.

Kinderbelevingspaden - pakket

Goed om te weten

Het belevingspakketje is verkrijgbaar voor €7,50 bij VVV Epe of op de startlocaties. In het pakket vind je een opdrachtenboekje, verrekijker, loep en een pen. De speurtocht is goed vol te houden voor kinderen vanaf ongeveer 5 jaar. Wij deden er ruim een uur over, maar trek er 1,5 uur voor uit als jouw kids nog kleiner zijn. Je kunt trouwens op alle locaties gewoon gratis parkeren. Fijn!

Tip: bewaar het boekje goed en loop op een ander moment ook nog de andere routes.

Speeltuin RCN De Jagerstee

Kidsproof tips

De startlocaties zijn niet alleen prachtig gelegen in het bos, ze zijn ook nog eens hartstikke Kidsproof! Zeker een aanrader voor een hapje en drankje voorafgaand of na afloop van de boswandeling. Bij RCN De Jagerstee zit een enorme speeltuin bij het restaurant. Een speelkasteel, kabelbaan, schommels en zelfs een heel verkeerspark. Hier zijn de kinderen dus wel even zoet.

De Ossenstal - kinderpannenkoek

Bij De Ossenstal kunnen de kinderen ook lekker spelen in de speeltuin, maar hier kom je toch vooral voor de lekkere pannenkoeken. Favoriet bij mijn kids: de kleurplaat pannenkoek. Bij Brasserie Floor bouwen de kinderen lekker hutten in het bos rondom dit gezellige boscafé.

Wil je meer weren over deze leuke Kinderbelevingspaden? Klik dan op de roze button.

Veel plezier!

Lieve groetjes,
Patricia

PS. Ga je ook een Kinderbelevingspad lopen? Laat ons weten hoe het was via apeldoorn@kidsproof.nl of tag ons op instagram! Naar de website