10x uitpakspelletjes voor een kinderfeestje

26 januari 2024
Kinderfeestje op de planning? Check dan deze 10 tips voor leuke uitpakspelletjes. Ook gelijk een leuke activiteit voor het kinderfeestje!
Originele uitpakspelletjes voor een kinderfeestje!

Spel 1 - Ballonnen prikken!

Stop de namen van de gasten in een ballon en blaas deze op. Je kunt de ballonnen over de grond verspreiden of ophangen. Laat alle gasten hun cadeautje in een grote mand doen en het feest kan beginnen. Laat de jarige job een ballon kiezen, prik deze lek en kijk samen welk naam er op het kaartje staat. Dit kindje mag het cadeautje aan de jarige job geven. Gegarandeerde lol. Bij ons wilde iedereen wel een ballon lekprikken!

Spel 2 - Zoeken maar

Als iedereen bij binnenkomst z'n cadeautje opzij legt, dan mag de jarige job na het uitblazen van de kaarsjes naar de gang. Niet spieken, want alle kinderen mogen hun cadeautje in de kamer verstoppen. Als alle cadeautjes verstopt zijn, dan mag de jarige beginnen met zoeken. Is het moeilijk? Help dan door warm te zeggen als hij/zij in de buurt komt van een cadeautje en koud als hij/zij er juist van wegloopt. Dat wordt vast een gezellige chaos!

Spel 3 - Cadeautjesdans

Alle kinderen zitten in een kring met een cadeautje op schoot. Zodra de muziek begint worden alle pakjes met de klok mee rond gegeven. Als de muziek stopt, dan mag de jarige het pakje dat hij/zij op schoot heeft uitpakken. Doe dit net zolang, totdat alle cadeautjes zijn uitgepakt.

Spel 4 - Tik, tik, wie ben ik?

Dit spelletje ken ik nog van vroeger bij gym. Laat de jarig job vooraan zitten met de ogen gesloten. Alle andere kinderen zitten erachter. Het eerste kindje tikt op de rug van de jarige en vraagt 'tik, tik, wie ben ik?' Is het goed geraden, dan mag het cadeautje worden uitgepakt. Zo niet, dan gaat het kindje weer zitten en probeert de volgende het.

Spel 5 - Touwtje trekken

Bind alle pakjes aan een lang touw en verstop deze onder een kleedje. De jarige trekt aan het touw en dan komt er steeds 1 cadeautje tevoorschijn. Het kindje waarvan het cadeautje is mag deze geven en na het uitpakken aan het touw trekken voor het volgende cadeautje.
Een andere variant is om aan alle pakjes een touwtje vast te maken. De kinderen houden de pakjes op schoot en de jarige trekt aan 1 van de touwtjes, zodat het cadeautje er vanzelf aankomt.

Spel 6 - Rara, waar ben ik?

Laat alle kinderen met hun pakje door de kamer lopen en de jarige job er geblindoekt tussen. De jarige probeert een van de kinderen te pakken te krijgen om zo het cadeautje in ontvangst te nemen!

Spel 7 - Memory

Pak dubbele plaatjes (kan ook uit een bestaande memory zijn). Geef alle gasten een kaartje en stop de dubbele in een hoge hoed of zakje. De jarige trekt een kaartje en het kindje dat hetzelfde plaatje heeft mag zijn/haar cadeautje geven.

Spel 8 - Dobbelen

Laat alle kinderen een nummer kiezen. Zodra dat nummer gedobbeld wordt mag het cadeautje gegeven worden.

Spel 9 - Rara, wat is dit?

Doe alle cadeautjes in een maand. Laat de jarige een cadeau pakken en raden wat erin zit. Daarna mogen alle andere kinderen ook raden. Wie het goed heeft mag daarna zijn/haar cadeautje geven.

Spel 10 - Welke?

Leg alle cadeautjes in de kring. Geef steeds een opdracht, waardoor langzaam alle cadeautjes worden uitgepakt. Bijv. Pak het kleinste cadeau, het dunste cadeau, het donkerste cadeau, enz.

Leuk tip: Laat de jarige na het uitpakken van het cadeautje een klein cadeautje teruggeven.

Veel uitpakplezier!

PS. Check ook zeker onze pagina over kinderfeestjes! Het wordt nog best lastig kiezen zoveel keuze er is. En volg je ons al op facebook en instagram? Daar wordt je op de hoogte gehouden van de nieuwste en leukste uitjes in de regio. Naar de website