• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

12 kidsprooftips om snel rijk te worden op Koningsdag!

22 april 2024
27 april is het Koningsdag! Hoe kunnen de kids op een makkelijke manier een leuk centje verdienen op Koningsdag? Lees hier onze 12 favorieten!
1. Photo booth. Hang een laken of andere achtergrond op (met bijvoorbeeld twee ladders of een kledingrek) en leg er allerlei leuke verkleedspullen bij, zoals kroontjes en hoedjes op stokjes, gekke hoeden en boa’s. Ook leuk: maak een oranje bordje met: King of the day of Koningsdag 2017! Jij maakt de foto met hun telefoon (dan hebben ze 'm meteen) voor € 0,50. Een leuk aandenken!
 
2. Dit vonden wij zo'n goed idee. Ga in een slaapzak liggen met een bordje erbij: ik wil graag slapend rijk worden! Bakje ernaast en kom maar op met de centjes! Makkelijker je geld verdienen kan bijna niet.
 
 
3. Deze is echt hilarisch: zeven koekjes opeten in één minuut. Zeker weten dat er hard wordt gelachen. Wel van die lekkere droge Maria biscuitjes nemen natuurlijk! Als je het wil proberen betaal je € 0,20. Lukt het? Dan krijg je je inleg dubbel terug!
 
4. De raadspelletjes doen het ook altijd heel goed. Zet drie verschillende potten gevuld met snoep neer. Bijvoorbeeld een kleine met kauwgomballen, een middelgrote met drop en een grote met lolly's. Voor € 0,20 mag je raden hoeveel snoepjes erin zitten. Heb je het goed, dan is de pot van jou!
 
5. Nagels lakken of schminken. Neem een klein tafeltje mee met twee stoeltjes. Voor de nageltjes is vooral oranje, rode, witte en blauwe nagellak leuk, maar denk ook aan glitternagellak! Voor het schminken koop je een schminkvlag bij de Action. Daarmee zet je vlaggen op beide wangen! Neem ook wat andere schmink mee, voor de prinsesjes onder ons!
 
6. Ga rond met eten en drinken! Maak zelf je Koningscupcakes, verse jus d'orange, muffins in oranje kleur, zakjes snoep of zakjes chips en leg ze op een dienblad met handvatten (doe een koord of doek door de handvatten, zodat je het dienblad om je nek kunt "dragen") en ga de vrijmarkt rond! Je kunt makkelijk € 0,50 per stuk vragen!
 
 
7. Verzin een leuk spelletje en laat ze betalen voor het meedoen. Bijvoorbeeld een soort wensfontein: neem een bak met water en zet hierin een borrelglaasje, als je een euro in het glaasje gooit, krijg je de hele inhoud! Koekhappen, balletje, balletje (geld inleggen en onder cups leggen, cups wisselen en raad waar het geld ligt) of maak een grabbelton en grabbel voor € 0,50!

8. Zoek een grote foto van Maxima of Willem Alexander en plak deze op een bord
. Doe de kinderen een blinddoek voor en lippenstift op. Zij moeten proberen de koning of koningin op de wang te kussen. Gelukt? Dan winnen ze een lekker snoepje.

9. Muziek maken en of dansen op muziek levert altijd goed geld op is onze ervaring. Verzamel je beste vrienden en vriendinnetjes en geef een spetterend optreden met jullie samengestelde band! Wel even een bakje meenemen voor het geld!

10. Complimentjes te koop of free hugs (uhm, niet helemaal free, je mág er iets voor geven!). De complimenten verkoop je voor € 0,10. Kijk wat voor persoon het is en geef een complimentje. Je hebt een uitzonderlijk mooie lach, stralende ogen, prachtig haar en ga zo maar door! Easy peasy!
 
 
11. Levende fruitmachine is ook één van onze favorieten. Laat drie kinderen op een tafel zitten en doe een blinddoek om. Je hebt een mandje met vier stukken fruit erin, als de bel gaat moeten ze ieder een stuk fruit omhoog houden, bij drie dezelfde heb je prijs!

12. And last but not least geldt voor alle bovenstaande tips: een goede voorbereiding en presentatie kunnen een groot verschil maken. Maak bijvoorbeeld een spandoek of ga verkleed in stijl. Zorg tenslotte voor een lekker stoeltje, neem wisselgeld en iets te eten en te drinken mee.

Succes en vooral veel plezier!
 
PS Op zoek naar leuke eropuit-tips tijdens de meivakantie? Check onze Uitagenda, Eropuit- en Uit eten-categorie voor inspiratie!