De leukste boerderijwinkels in de buurt!

27 mei 2024

Boerderijwinkels bieden een ruime keuze in (streek)producten van de boerderij en vaak valt er voor kids op de boerderij ook nog van alles te beleven! Een groene omgeving met dieren en een hoop lekkers, wat wil je nog meer?

Op de Boerderijwinkel van Johan en Caroline haal je dagelijks verse groenten en fruit. De kids kunnen zich ondertussen uitleven op de speeltoestellen in de speeltuin of een kijkje nemen op de kinderboerderij. De nieuwsgierige kippen en schapen komen graag even gedag zeggen!De familie Van den Kieboom verkoopt in hun boerderijwinkel naast groenten en fruit ook rundvlees (2 sterren beter leven keurmerk) en honing uit de eigen imkerij. Een groot deel van het assortiment wordt verbouwd op eigen land, voor overige producten wordt samengewerkt met boeren die bewust bezig zijn met het milieu.

Van maart tot november is het Aardbeienterras weer open! Samen met je kids aardbeien plukken om mee naar huis te nemen of meteen op te eten. Dat wordt smullen! Bij mooi weer staat er een springkussen en zelfs een zwembadje om af te koelen. Ook kan je hier aardbeiengolf spelen of een toffe smokkeltocht doen.Een dag geen zin om te koken? Bij Hoeve Overa haal je huisgemaakte maaltijden die zo goed als klaar zijn. In de boerderijwinkel worden daarnaast allerlei streekproducten verkocht. Natuurlijk kan je ook even langs de dieren op de boerderij.


Bij Zuivelboerderij De Driehoek kan je terecht voor heerlijke ambachtelijke abdijkazen en streekproducten, waarvoor wordt samengewerkt met producenten die even bewust bezig zijn met wat ze doen, als zij zelf! Je koopt hier scharrelvlees van blije varkens of honing, jam of bier. In de lente en zomer geven ze ook regelmatig rondleidingen.De familie Snoek runt een melkveebedrijf met ijsboerderij en landwinkel: Bij Snoek. Je kunt hier met de hele familie genieten van zelfgemaakt ijs. Via een raampje kan je zelfs meekijken hoe het ijs gemaakt wordt! Terwijl de ouders een kopje koffie drinken kunnen kids heerlijk spelen in de speeltuin of knuffelen met de kippen, cavia’s en konijnen.


PS Op zoek naar leuke plekken met dieren? Check onze Eropuit-tips!