• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

De 10 állerleukste speeltuinen van Breda en omgeving!

3 juni 2024
Samen met Mama-blogger Janneke zijn we op zoek gegaan naar de leukste speelplekken in en om Breda!
De meeste kinderen zijn bepaald geen stilzitters. Sterker nog: ze zijn eigenlijk altijd in beweging! Tijd om op zoek te gaan naar de állerleukste speeltuinen in de omgeving, waar kinderen hun eindeloze energie lekker kwijt kunnen. We klommen, gleden en draaiden heel wat af, tot we uiteindelijk tot deze 10 hotspots kwamen. Urenlang speelplezier gegarandeerd!

Speeltuin Ploegstraat - Breda
Een heerlijk speeltuin voor jong en oud! De kleintjes kunnen uren spelen in de zandbak, glijden van de kleine glijbaan of ijsjes verkopen in één van de speelhuisjes. Voor de grotere kids zijn er leuke klimtoestellen, een gave kabelbaan en natuurlijk een duikelrek. Verder kan er volop gesport worden op het voetbalveldje of bij het basketbalnet. En de papa's en mama's kunnen heerlijk op een kleedje of een bankje genieten van hun spelende kids die af en toe langs komen voor een versnapering en iets te drinken.

Speelbos Gilze - Gilze
In het speelbos kunnen kinderen volop over boomstammen klimmen, klauteren over allerlei obstakels, met de kabelbaan naar beneden roetsjen, zoeken naar de voetsporen van de reus en hutten bouwen met takken en nog veel meer. Onze favorieten: met de waterpomp in de zandbak een waterloop maken en de dieren zoeken in het doolhof. En wat vast fantastisch wordt in het gedeelte dat het ‘smulbos’ heet zijn de struiken en bomen met fruit. Die zijn dit jaar pas geplant dus moeten nog even groeien voordat ze vruchten geven, maar wat een mooi idee is het nu al!

Speelbos Gilze

Speeltuin de Hoge Neer - Etten-Leur
Wat een gave speeltuin voor jong en oud is dit! Op deze (heel fijn afgesloten) plek kunnen de kids zich uren vermaken met klimtoestellen, tunneltjes waar je doorheen kunt kruipen, glijbanen, speelhuisjes en nog veel meer! En één keer in de zoveel tijd organiseren ze ook nog eens activiteiten met bijvoorbeeld schmink, een kinder-BBQ en allerlei spelletjes. Super leuk dus! 

Speeltuin Katjeskelder - Oosterhout
Als het avondeten is verslonden springt Janneke op de fiets naar vakantiepark Katjeskelder waar ze een grote speeltuin hebben met voor iedereen wat wils. De supergrote klimtoestellen die er staan zijn op dit tijdstip in het voorjaar vaak bijna leeg. Moet deze speeltuintip daarom eigenlijk wel gedeeld worden ;-)! Nadat alle klimtoestellen beklommen zijn, alle glijbanen zijn uitgeprobeerd en er volop heen en weer gerend is langs alles dat er te ontdekken is, kun je neerploffen bij de aanwezige snackbar met een waterijsje.

Heksenbos - Oosterhout
Hier kwam Janneke als kind al. Als het gesneeuwd had, gingen ze sleeën van de berg die naast het pannenkoekenhuis ligt, bij lekker weer renden ze de heuvels in het bos af en eindigden we in de speeltuin. Roos is net zo dol op het echte bosgedeelte, ze sprint de heuvels op en dendert naar beneden. Ook nu eindigen Roos en Janneke, net als vroeger, in de aanwezige speeltuin. De boomglijbaan wordt meerdere malen bedwongen, de andere ‘hoge’ glijbaan is nog ‘te spannend’ voor driejarige Roos. Verder wordt er geschommeld dat het een lieve lust is.

Heksenbos

Speeltuin de Leijhoeve -
Rijsbergen
Kinderboerderij, speeltuin en speelbos op 1 plek en als je wilt kun je ook nog genieten van iets lekkers bij de Brasserie! Dat zijn dé ingredienten voor een toffe ochtend of middag. Kom pony's knuffelen, met takken sjouwen in het speelbos of lekker glijden van de glijbaan! Kijk in onze Uitagenda wanneer er speciale activiteiten zijn om het bezoek extra leuk te maken!

Speelbos de Boeverijen - Breda
Dit speelbos blijft ook leuk als de kids wat ouder zijn! Strijk met de picknick lekker neer bij de picknickbanken, terwijl de kids zich uren vermaken met de waterpomp, modder maken en takken sjouwen. Of loop door het bos van het ene speeltoestel naar de andere! Klauter over de touwbruggen, maak je eigen kasteel en laat je fantasie de vrije loop. Echt een plek waar de kids hun energie lekker kwijt kunnen!

Midden in de Haagse Beemden ligt deze heerlijke speeltuin. De speelplek met waterpomp en zand is een groot succes bij de kids, maar ook de kabelbaan, de leuke glijbaan, de verschillende schommels worden fanatiek gebruikt. Tijdens de lente/zomer kunnen de kinderen zich ook nog eens vermaken met madeliefjes plukken op het grote grasveld en dan natuurlijk de mooiste armbandjes, kettingen en haarbanden maken. Neem lekker je picknick mee en geniet van elkaar! 

Somerweide

Speeltuin bij de Paters - Meersel Dreef
Net over de grens bij Meersel Dreef 'Bij de Paters' ligt deze grote speeltuin met volop speelplezier. Je kunt er klimmen, glijden en voetballen. En favoriet bij onze kids is de superleuke familieschommel! Op het grote terras met goed uitzicht over de speeltuin kun je genieten van lekkere stokbroodjes die je bij De Zevenster kan halen! Wij gaan vaak op de fiets langs de Mark naar deze speeltuin.

Het Aardbeienterras - Rijsbergen

Als je dit plekje nog niet kent dan mis je echt iets! Wat een zalige plek is dit, er is zoveel te doen voor de kinderen! Een grote speeltuin, zelf aardbeien plukken, een speurtocht…en zelfs als het regent kan er in de ‘speeltunnel’ gespeeld worden. Na een middagje hier genoten te hebben, gaan we met verse aardbeien weer naar huis, zodat we thuis nog even na kunnen genieten.

Aardbeienterras
 
Blog is samen geschreven met Janneke de Waal-Bogers (36), moeder van Roos (4) en hoofdredacteur van het Nederlands tijdschrift voor Logopedie.