5x Kabouterpad in en om Breda

15 juli 2022
Leuke kabouterpaden in en om Breda. Ga op zoek naar kabouters in het bos! Volg een kabouterpad; lekker met (geschminkte) rode konen en puntmuts de paden op! We hebben 5 heel leuke kabouterpaden in de buurt gevonden!
Kabouterpad in en om Breda

Ontdek hier de leukste kabouterpaden met kabouterroutes speciaal voor kleine 'kaboutertjes' in Noord-Brabant.

De meeste kabouterpaden zijn niet langer dan gemiddeld 2 kilometer. Door alle vrolijke opdrachten tussendoor, lopen je kinderen spelenderwijs de route. Ideaal voor een middag op stap met het hele gezin, een leuk gezinsuitje!

De Steengroeve

Pimmetje Puntmuts wacht in het Speelbos van Chaam op je om de kabouterwandeling op het kabouterpad te gaan maken met allemaal leuke opdrachten. Recht tegenover het pannenkoekenhuis staan 20 genummerde kaboutervriendjes van Pimmetje Puntmuts.De kabouters staan verspreid over ca 1,5 km door het bos en hebben allemaal een eigen opdracht voor de kabouters die langs komen.
Kabouterpad De Hooiberg

Het kabouterpad is een ontdekkingsroute in de Hooiberg in Etten-Leur. Daar staan negen kabouterpalen. Elke kabouterpaal bevat een leuke belevingsopdracht die de zintuigen prikkelt. Zo maken de kinderen spelenderwijs kennis met elementen uit de natuur waar ze anders misschien geen oog voor zouden hebben. Bij het kabouterpad gaat het om de beleving van biodiversiteit in hun eigen omgeving, het park, of het bos om de hoek. Want dichtbij huis valt enorm veel te ontdekken!

Natuurpodium Brabantse Wal

Samen met de kinderen ga je met een knapzak op ontdekkingstocht in het bos op dit kabouterpad in Bergen op Zoom! De route van het kabouterpad is ongeveer 1,2 km lang en er zijn 10 spellocaties. In de knapzak zitten opdrachten en voorwerpen om de (natuur)spelletjes te doen. De kinderen gaan kijken, luisteren, voelen en spelen, en zo het bos ontdekken.

Dit Kabouterpad is geschikt voor (ongeveer) 4-7 jaar en bevindt zich op landgoed Lievensberg.
Kabouterpad Mastbos

In het bos staan verschillende kleurige kabouters die jou de weg wijzen door het bos! Hartstikke leuk en spannend voor de kinderen...wie ziet als eerste de volgende kabouter op dit kabouterpad in Breda?
Bij elke kabouter kun je een leuk opdrachtje doen! Wie kan het zachtst naar de volgende kabouter lopen? Hoeveel handjes is een boom dik? Kun je net als een konijntje sprongetjes maken? En zo nog veel meer!
Kabouterpad De Gerrithoeve in Tilburg

Ga met je kleuter op avontuur en volg de kabouterwandeling bij De Gerrithoeve in Oisterwijk. Leuk verstoppertje spelen in het bos, over boomstammen klimmen en een liedje zingen voor de kabouters. De wandeling begint bij de Gerrithoeve en is speciaal voor kinderen van drie tot zeven jaar. Ook voor mama, papa, opa’s en oma’s erg leuk om samen van de natuur te genieten op dit kabouterpad!