• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Koningsdag activiteiten en vrijmarkten Breda en verder 2024

1 april 2024
Weet jij al wat je gaat doen met Koningsdag? Hier vind je een overzicht van leuke kidsproof plekken in en om Breda!
27 april is het Koningsdag. Onze kids vinden het altijd een heerlijke dag. Helemaal in het oranje, geschminkt met een rood-wit-vlaggetje en wat oranje-tattoos en ze zijn er helemaal klaar voor! Lekker rondstruinen over de marktjes, luisteren naar muziek en gezellig iets eten.

In en om Breda zijn er natuurlijk heel veel activiteiten om met de kids te doen rondom Koningsdag. Hierbij een aantal uitgelicht. 

In Breda kun je in de ochtend (toegang tussen 9 - 9:45u) op het Kasteel van Breda genieten van de ‘Buitengewone Vlaggenparade’. Een indrukwekkend appél van de cadetten onder begeleiding van muziek! Echt een aanrader om naar toe te gaan! Neem wel een geldig legitimatie mee!

Vanaf 11u start de kindervrijmarkt in Stadspark Valkenberg! Wij geven de kids altijd een paar euro en dan mogen ze zelf rondkijken en iets uitkiezen. Daarnaast is er genoeg speelplezier: Je kunt klimmen op een heuse klimwand, een rondje varen met een reddingsboot, er is een springkussen en een draaimolen.

In veel wijken en dorpen in en om Breda worden activiteiten georganniseerd. Zo is er in Prinsenbeek een grote (kinder)vrijmarkt met allerlei activiteiten.

In Oosterhout heb je een grote vrijmarkt in het mooie Slotpark. In Slotpark is er genoeg vermaak voor de kids. Maar ook zijn de activiteiten bij Heuvel en de Markt (o.a. springkussen en kinderkartbaan) zeker een bezoek waard. Het volledige programma is te zien op de website van het ‘Oranje Comité Oosterhout’.

In Etten-Leur zijn er ook leuke activiteiten te doen! Denk aan de lintjesregen en een optreden van het Gilde.

Bij zowel STEK als Belcrum Beach kun je langs de kleedjes en kramen struinen op zoek naar bijzondere producten, kleding, ambacht, antiek en curiosa. 

In Mortel, Roosendaal en Bergen op Zoom is er ook van alles te beleven tijdens Koningsdag.

Wist je dat we in onze DIY ook superleuke ideetjes hebben staan voor Koningsdag? Voor de vrijmarkt, om te schminken of te knutselen bijvoorbeeld. En wat dacht je van onze 12 kidsprooftips om snel rijk te worden op Koningsdag?
 
Wij wensen iedereen in ieder geval een onvergetelijk feest en feliciteren Koning Willem-Alexander vast met zijn verjaardag op 27 april!