6 speeltips voor als het regent!

20 mei 2024
Inspiratie nodig voor een dagje regen? Hierbij onze favorieten voor een dagje plezier thuis!
Tip 1: Spelletjes spelen!
Onze favorieten: Uno, Mens erger je niet, Lottino voor de jongste en Party & Co junior voor de oudste! Naast de bordspellen kun je natuurlijk ook gezellig een raadspelletje spelen...ik zie ik zie wat jij niet ziet en het is geel of raad welk dier iemand in zijn hoofd heeft (één iemand heeft een dier in zijn hoofd en de andere mogen om en om vragen stellen welke met ja en nee beantwoord moeten worden) of rara welke dier doe ik na.

Tip 2: Knutselen!
Zorg dat je voldoende papier, lijm, stiften en een schaar in huis hebt en er valt altijd wat te knutselen. Laat de kids zelf iets verzinnen. De herfst is de ideale periode om iets te maken met de gevonden kastanjes, bladeren en beukennnootjes. Denk aan het maken van een kijkdoos met daarin allerlei spulletjes uit het bos en zelfgemaakte paddestoelen en kaboutertjes (van bijvoorbeeld papier).

Tip 3: Dansen!
Onze kids zijn er dol op! Lekker dansen met zijn allen. De stopdans (zodra de muziek stop wordt gezet, proberen de kids ook te stoppen met dansen en helemaal stil te blijven staan) blijft leuk. Maar ook het leren van een echte choregrafie vinden ze het einde. Bij Kinderen voor Kinderen heb je, heel handig, filmpjes staan die stap voor stap de dansjes van bijvoorbeeld 'Voor altijd Jong'of 'Hupsakee' uitleggen! Bijkomend voordeel: je kids kunnen even lekker hun energie kwijt! 
 
Tip 4: Bakken en koken!
Voor de woensdagmiddag of weekend is koekjes of pepernoten bakken helemaal leuk! Maar ook samen het avondeten maken is erg tof om met je kids te doen. Laat ze de paprikaatjes, tomaatjes en komkommers bijvoorbeeld snijden. Ook het afwegen van de pasta etc vinden ze leuk om te doen! En vergeet niet samen al te proeven, en vraag wat ze ervan vinden! Eet smakelijk.
 
Tip 5: Verkleden
De kinderen blijven het leuk vinden om zich te verkleden. De ene keer als prinses, dan weer als mega mindy. Of als stoere ridder of piraat! En wat dit feest helemaal compleet maakt is: geschminkt worden. Daarna kunnen de meiden en jongens helemaal opgaan in hun rol en hebben ze vaak uren speelplezier!

Tip 6: Gewoon naar buiten!
Regenpak en regenlaarzen aan en gáán! In de Eropuit-themapagina vind je alle leuke bossen en natuurplekken in onze buurt. Daarna thuis lekker onder de douche of in een (disco)bad en daarna film kijken op de bank! Heerlijk rozig zijn ze dan!
 
Alvast veel speelplezier!
 
PS Wil je er toch iets buitenshuis doen? Kijk dan in onze Eropuit-categorie voor inspiratie!