• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

7 tips voor de Avond4daagse!

21 mei 2024
Op diverse plekken in en om Breda worden er avond4daagse gehouden. Met deze 7 tips wordt het zeker een leuke en gezellige week.
Op diverse plekken in en om Breda worden er binnenkort een avond4daagse gehouden. Super leuk en gezellig natuurlijk! Maar voor anderen kan het ook een logistieke nachtmerrie zijn, vooral als jouw kids ook nog verschillende afstanden lopen. Met deze 7 tips wordt het zeker een leuke en gezellige week.
 
1. Stel een schema op met bevriende ouders; 3 of 4 dagen wandelen heeft een impact op je agenda. Elke avond loopt er een andere ouder per 4 vrienden/vriendinnen mee. Op deze manier hoef je niet alle dagen mee te lopen en heb je het toch meegemaakt.

2. Maak van te voren het eten klaar; eten na het wandelen betekent dat de kids niet eerder dan 21.00 uur in bed liggen. Dus maak het je makkelijk en maak van te voren gerechten als pasta, broodjes hamburger, tosti's, brood met soep etc. klaar.

3. Loop niet op nieuwe schoenen; loop je schoenen goed in en wandel elke dag op andere schoenen. Hierdoor voorkom je blaren. Krijg je toch blaren? Je kunt ‘m met een schone naald doorprikken en leegduwen en vervolgens een pleister opdoen. Óf je prikt ‘m niet door en gebruikt een speciale blarenpleister. Lees wel heel goed de instructies (en vertel dit ook aan je kind), want een speciale blarenpleister mag je er niet zomaar aftrekken! Elke avond een heerlijk voetenbadje met een bruistablet als beloning is goed voor de voeten en lekker ontspannen door de kids.

4. Versnapering voor onderweg; van wandelen wordt je moe, neem daarom een rolletje druivensuiker (ipv snoep) en extra water mee. Vergeet ook niet een 'lebberbal', een halve citroen of sinaasappel met daarop 3 tot 5 pepermuntjes. Doe daar omheen een (schone) zakdoek en bind deze met een elastiekje aan de onderkant vast. Nachtje in de koelkast en onderweg likken maar! Het klinkt misschien wat minder lekker. Maar op de een of andere manier kunnen kinderen niet zonder!

5. Weer of geen weer, wees voorbereid; natuurlijk hopen we iedere jaar op mooi weer. Mocht dat toch tegenvallen, dan is een plastic poncho wel erg handig en fijn om bij je te hebben.

6. Zorg voor voldoende afleiding; kinderen beginnen volle moed en enthousiasme aan een wandeling, maar na 5 minuten zijn ze meestal al moe of vragen continue waar de finish is. Zorg voor dit soort momenten dat je een spelletje verzint of een liedjes kent. Dit maakt de wandeling een stuk dragelijker!

7. Een creatieve beloning; een wandel van 3 of 4 avonden is een hele prestatie en dat mag beloont worden! Maak op de eerste avond zelf een foto van je kind of een groepje kinderen. Print deze thuis uit met een leuke tekst erop en hang ‘m aan een lint. Leuk om de laatste avond als medaille om te hangen!

Avondvierdaagse

Data van Avondwandelvierdaagse in en om Breda:


Teteringen 4 t/m 7 juni

Breda-Oost 4 t/m 7 juni 

Bergen op Zoom 4 t/m 7 juni

Bavel 4 t/m 7 juni


PS Check hier de leukste plekken om zelf een keer met je kids een stukje te wandelen!