Schuitje varen....Terug naar het overzicht

Weet jij nog hoe je een bootje moet vouwen? Nee? Lees het hier en maak een leuke traktatie!
Deze bootjes zijn superleuk om iets lekkers in te trakteren. Druiven bijvoorbeeld of popcorn, wat je zelf maar lekker vindt. Als je er een vlaggetje insteekt met daarop de naam of leeftijd van je kind, maak je de traktatie helemaal af. Per kind heb je een vlaggetje nodig en een vel A4 papier. Je kunt vouwblaadjes kopen met 'bootmotiefjes erop'. Die maken je traktatie natuurlijk extra leuk!

Hoe vouw je een bootje van papier?
Neem een A4 papier en vouw dat een keer dubbel (met de lange zijde dubbel). Vouw dan de 2 punten van de gesloten kant naar het midden, tegen elkaar aan. Er blijven dan onder de driehoek twee strookjes papier over. Vouw hier de hoekjes van om. Je vouwt dan als het ware de zijdes aan elke kant over de driehoek.

Vouw deze driehoek van binnenuit open en vouw deze weer dicht met de punten naar elkaar toe zodat er een ruit ontstaat. Daarna vouw je de punten naar boven om, zodat er weer een driehoek ontstaat! Tot slot trek je aan de twee punten en ontstaat er een bootje! Prik er een vlaggetje in, vul het bootje met wat lekkers en je traktatie is klaar!

Tip: Best lastig deze beschrijving hè? Kijk eens op YouTube. Hier vind je heel veel filmpjes hoe je een bootje kunt vouwen.

Nog een tip: Prik met een vlaggetje eerst van onder een gaatje in de punt van het bootje en steek daarna het vlaggetje er van bovenaf in.

P.s. Op Kidsproof.nl vind je trouwens ook veel leuke ideeën voor kinderfeestjes bij jou in de buurt!

Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs