• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

5 heerlijke boswandelingen met kidsproof restaurant!

28 augustus 2023
Wij vinden het heerlijk om met het hele gezin de natuur in te trekken en samen een wandeling te maken! Nog leuker als er ook nog een fijn restaurantje in de buurt zit, waar we na kunnen genieten met een drankje, hapje eten of borrel. Onze 5 favorieten van dit moment hebben we voor jullie verzameld!
Kabouterpad Mastbos, Breda
Echt een wandeling om te doen met de allerkleinsten. Peuters en kleuters kunnen de weg vinden door steeds de volgende kabouter te zoeken. Bij elke kabouter is een leuke opdracht (hier te downloaden): Wie kan het zachtst naar de volgende kabouter lopen? Hoeveel handjes is een boom dik? Kun je net als een konijntje sprongetjes maken? Maak het feest compleet door bij restaurant de Boschwachter kaboutermutsjes op te halen en als echte kabouters rond te lopen! En na afloop natuurlijk nog even te smullen van een pannenkoek (€5,5 per kabouter)!

Ommetjes op Landgoed Wolfslaar, Breda
Landgoed Wolfslaar is één van onze favoriete plekjes. De kinderboerderij is natuurlijk al een heerlijke plek, maar ook het park bij Wolfslaar is zeker de moeite waard om te bezoeken. Er zijn daar 4 mooie routes uitgezet door het park, langs de vijver, door het bos of over de akkers. Allemaal tussen de 1 en 2 km. Combineren is mogelijk. Als afsluiting van de dag kun je nagenieten bij het Tuinhuis van Charlotte, waar je kunt genieten van ijsjes, lunches en allerlei lekkers, terwijl de kids nog verder spelen!

Natuurbelevingsroute, Breda
Deze wandeling is heel gevarieerd en echt tof voor de wat meer geoefende wandelaars, aangezien deze 7 km is. Hij staat volledig bewegwijzerd en je loopt afwisselend door het Mastbos, langs wildakkers en over een vlonderpad. Dat laatste vinden onze kids echt heel leuk. Tijdens de wandeling kun je elke keer weer andere dieren tegenkomen, zoals schapen, koeien en kikkers. Ook hier heb je in de buurt fijne plekken om nog even bij te komen onder een genot van een drankje en een hapje. Denk aan De Zeven heuveltjes, De Kogelvanger of Pannenkoekenrestaurant Dennenlucht.

Dorstse bossen, Dorst
Wij parkeren vaak bij BEUM als we naar de Dorstse bossen gaan. Dit omdat we dit een hele fijne plek vinden om nog iets te drinken. In de zomer lekker buiten genietend van de spelende kinderen en in de winter binnen opwarmend aan een warme choco. Je loopt langs leemputten, door bossen en heide. En als je geluk hebt, kom je ook nog de Schotse Hooglanders tegen. Bij dit bos heb je daarnaast nog een gedeelte waar je niet op de paden hoeft te blijven. Superleuk voor kids!

Strijbeekse heide, Strijbeek
Vanuit De Smokkelaar kun je een bewegwijzerde wandeling doen door een heel mooi natuurgebied met heide en vennen! Vertel je kids tijdens de wandeling over de smokkelaars die vroeger via deze weg spullen smokkelden naar België of van Belgie naar Nederland. Leerzaam en ook een beetje spannend! Terug aangekomen bij het pannenkoekenrestaurant kun je natuurlijk nog even stoppen en een pannenkoek of iets anders lekkers bestellen. Binnen kunnen de kids spelen in de ballenbak. Buiten hebben ze boter, kaas en eieren in het groot en een klein kinderboerderijtje!

Meer tips voor naar buiten, vind je hier.