5 Tips om te wandelen met kinderen

23 december 2021
Het is winter. Wij vinden het zelf heerlijk om met de kids een lekkere wandeling te maken. Maar iedereen herkent het vast...tijdens zo'n wandeling willen ze soms in één keer geen stap meer zetten! Hier tips om ze toch weer gezellig in beweging te krijgen.
Tip 1: Kies een wandeling uit die bewegwijzerd is. Denk hierbij aan een Kabouterpad voor de kleintjes en bijvoorbeeld een gele/rode/blauwe route voor de wat grotere. Maak er een sport van wie als eerste het volgende paaltje heeft gezien. Of laat ze bijvoorbeeld om en om het volgende paaltje zoeken.
 
Tip 2:  Het is winter, dus het kan natuurlijk volop regenen in Nederland. Gebruik de plassen om de kids lekker door te laten lopen. Telkens mogen ze bij een plas er even met hun laarzen door heen stampen. En dan hup naar de volgende plas. Tip: neem een droge broek en sokken mee!
 
Tip 3: Ga op speurtocht naar dieren. Reeën, (roof)vogels, Schotse hooglanders, je kunt ze allemaal vinden in de bossen bij ons in de buurt. Het is spannend en leuk. Onze kinderen gaan er zelfs van fluisteren en sluipen!
 
Tip 4: Combineer een wandeling met een speelbos. Speelbossen zijn helemaal het einde voor kids. Tijdens de wandeling kom je steeds leuke klautermogelijkheden tegen! Lekker wandelen en spelen!
 
Tip 5: Misschien opvoedkundig niet de beste tip, maar wel één die heel goed werkt! Verwen je kids met iets lekkers na het wandelen. Nog even een stukje wandelen en daarna gaan we lekker picknicken!
PS2 Kijk in onze Eropuit-categorie voor de leukste tips in de Natuur (o.a. Kabouterpaden, mooie bossen, Speelbossen)!