Zomervakantietip: weekend of dagje Breda!

23 juli 2021
Ik en mijn gezin zijn gek op Breda! Met haar mooie historisch centrum, leuke winkels, heel veel gezellige eetplekjes én niet heel onbelangrijk toffe kinderactiviteiten is deze stad zo de moeite waard om te bezoeken! Als sitemanager van Kidsproof Breda en mama van 3 kids ben ik altijd op zoek naar de leukste plekjes voor ouders & kids en deel ik graag mijn favorieten met jullie.
Culturele uitjes
Een bezoek aan Breda kan niet zonder een bezoek aan onze Grote Kerk. Van buiten is deze met de grote toren al indrukwekkend, maar ook een bezoek in de kerk (met de mooie glas-en-lood ramen en een beschilderd plafond) is zeker de moeite waard. 

Bij de meeste wandelingen loop je langs het Begijnhof, een schitterende plek met karakteristieke huisjes van Begijnen. Hét museum van Breda is Stedelijk Museum Breda. Speur zowel binnen als buiten rond en ontdek zo de geschiedenis van onze stad & bijzondere beeldcultuur. 


Foto: Jan Korebrits

Rondom het Van Coothplein!
Deze plek wordt alleen maar leuker, want er komen met name steeds meer gezellige restaurantjes bij. Zo hebben we de Chocolate Company, dé plek voor een chocolademelk, maar ook voor heerlijke taartjes en sandwiches. En je hebt Barlucca, waar bij ons het hele gezin fan van is. Voel je daar even in Italië met heerlijke pasta's, pizza's, risotto en andere Italiaanse gerechten.

Vanuit Van Coothplein loop je zo de Ginnekenstraat in, waar je volop leuke winkels vindt.

Veemarktstraat
Aan deze mooie straat die niet te druk is, maar wel volop leuke winkels en eetplekken heeft, brengen mijn dochter en ik standaard een bezoek als we gaan shoppen! Het fijne is dat je er zo bent met het openbaar vervoer. Er stoppen verschillende bussen bij Vlaszak (waar ook de heerlijke ijswinkel Bon Appetit zit) en vanuit daar loop je zo de Veemarktstraat in. Wij slagen altijd bij de kinderkledingzaak Dot &Julot.

Ook Dille & Kamille lopen wij niet zomaar voorbij. Regelmatig organiseren ze ook een leuke kinderworkshop. Fijne plekken in de buurt om even bij te komen en gezellig te kletsen zijn JanenAlleman (huisgemaakte lekkernijen met kleine speelhoek), Happy Tosti (wildste tosti-creaties en binnen zit je op schommels) & A Cup of Cake (voor een heerlijke high tea en heel veel andere lekkernijen)! Als je de Veemarktstraat uitloopt kom je op de gezellige Grote Markt.Even spelen en picknicken
Als wij op stedentrip met onze kids gaan, zoeken we altijd een fijne combi van culturele uitjes, shoppen, eten en niet heel onbelangrijk echte plekken waar kinderen hun energie kwijt kunnen! Het stadspark van Breda is Valkenberg, een heel groen park met leuke speeltuin en grasveld waar gevoetbald kan worden. Hier kun je natuurlijk ook neerstrijken voor een picknick.

Is het een warme dag dan kunnen de kids afkoelen onder de bedriegertjes op het Kasteelplein, terwijl jij geniet van het uitzicht om je heen. Ook leuk is Belcrum Beach, het fijne stadstrand aan de Mark. 


Foto: Marielle Houben

Buiten het centrum is volop te doen.
Zoek bijvoorbeeld de natuur op in het Mastbos met het toffe Speelbos de Boeverijen. Voor de kleintjes is er daarnaast een leuk Kabouterpad. Kunnen je kids al een grotere afstand wandelen, dan is de Natuurbelevingsroute met vlonderpad écht top. Onze favoriete plek om wat te eten in het Mastbos is Pannenkoekenrestaurant Dennenlucht. Kinderen kunnen hier heel fijn spelen in de mooie buitenspeeltuin terwijl jezelf geniet op het terras.Sinds een paar jaar is Breda het evenemententerrein Breepark rijker erbij. Breepark organiseert regelmatig activiteiten voor het hele gezin. Zo komt er in de zomer een strand, hebben ze regelmatig optredens (o.a. K3) en wordt de hal ook wel eens omgetoverd tot een springfestijn. Ook vind je hier een grote bioscoop Kinepolis, kun je lasergamen en bowlen bij Vier Hoog Breda, je sportkleding shoppen bij Decathlon en gezellig eten bij Restaurant Vandaag. Het fijne is: parkeren is gratis!Landgoed Wolfslaar is ook één van onze favorieten. Bij Boerderij Wolfslaar knuffelen de kids met de geitjes, spelen ze in de waterspeeltuin, rijden ze rond op tractors en zien ze zo alle dieren van de kinderboerderij. Op het landgoed zijn verschillende ommetjes van 1 á 2 km door akkers, het park, en langs koeien. Combineer er een aantal als je langer wilt lopen. En van april t/m augustus is het openluchtzwembad Wolfslaar met verschillende baden en ligweides open!Weekendje weg
Er is zoveel leuks te doen, dus wij snappen goed als je i.p.v. een dagje weg een weekend in Breda wilt doorbrengen. Bekijk dan de mogelijkheden bij Novotel Breda of Hotel Princeville waar ze familiekamers hebben.