5 plekken voor een lekkere warme choco!

20 december 2016
Mamablogger Yvonne ging voor ons op pad en heeft 5 hele fijne plekken voor een lekkere warme choco voor ons verzameld!
Voor mijn eerste blog voor Kidsproof Breda mocht ik leuke plekken in en rondom Breda bezoeken waar je een lekkere warme choco kunt drinken. Wat een goed idee tijdens deze koude winterdagen! En met twee zonen die je echte chocoholics kunt noemen (en mama trouwens ook), was dit geen straf! Dochterlief van 1 jaar ging ook gezellig mee op pad. Met drie jonge kinderen ben ik wel op zoek gegaan naar plekken waar ze ook even konden spelen, zodat het ook voor mij genieten was.

BEUM
Ik begin meteen met mijn favoriet! Wat een geweldige plek is dit. In de voormalige boswachterij in Dorst is een plek gecreëerd waar je heerlijk kunt eten, drinken en genieten. Na een flinke boswandeling gingen we buiten onder de verwarmingslampen, met uitzicht op een prachtige grote eik, een lekkere warme choco drinken. Ties en Bo gingen meteen naar het speeltuintje buiten, waar ze met grote takken aan het sjouwen waren. Tussendoor kwamen ze een slokje van de choco drinken om warm te worden, maar dan gingen ze daarna toch snel weer terug naar de speeltuin. Fee keek haar ogen uit naar de alle hondjes die op het terras voorbij kwamen. Kortom, voor iedereen was het genieten bij BEUM.


Moeke
Op een zondagmiddag streken we neer in het altijd gezellig Moeke op het Ginnekenmarktje. Manlief was er ook bij deze keer. Na vier warme choco (en een fles melk) gingen de jongens lekker spelen in de speelhoek en stapten manlief en ik over op een biertje en wijntje en een bittergarnituur. We hebben er nog lang gezeten…
 

JanenAlleman
Een bijzonder lunchcafé in het centrum van Breda. Bijzonder omdat er medewerkers werken met een verstandelijke beperking, een geweldig initiatief. De kinderen kunnen zich weer goed vermaken. Bo rent de ruim opgezette zaak heen en weer en speelt daarna met Fee in de speelhoek. Extra leuk is dat het hier elke tweede vrijdag van de maand Kids Kaffee is. De kinderen kunnen samen spelen en de ouders samen koffie (of choco) drinken. Ik was er niet op deze vrijdagochtend, maar zeker een reden om nog eens terug te gaan!


Chocolate Company
Deze hoort natuurlijk ook in het rijtje thuis, want de naam doet al vermoeden dat dit de droom van elke chocoholic is. En dat is het zeker! De kinderen mochten een hotchocspoon (een soort chocolade-lollie) uitzoeken die ze zelf in de warme melk lieten smelten. Dat vonden ze erg leuk om te doen, dus ik heb er maar gelijk een paar gekocht voor thuis. Met een heerlijke lekkernij erbij was het voor iedereen een feestje.


In Kannen en Kruiken
Een erg knus tentje met een echt huiskamersfeertje. Ties en Bo gingen gelijk ‘schooltje spelen’ in de speelhoek en ze kregen krijtjes van de bediening zodat ze ook het schoolbord konden gebruiken. En ik bestelde een Tony Chocolonely chocolademelk voor de kinderen en een gezond sapje voor mezelf (na al die choco’s ook eens goed voor mij..). Een aanrader na een middagje winkelen in het centrum van Breda. De kinderen wilden er niet meer weg.