icon-closeLandelijk Natuurmonumenten Oerrr 2
icon-closeLandelijk Natuurmonumenten Oerrr 2

8x ijswinkels voor verkoeling op een warme dag!

19 april 2019

De vogeltjes fluiten, bloemen en planten staan volop in bloei en het begint nu écht warmer te worden. En wat past er beter bij warm weer dan een verkoelend ijsje op zijn tijd? We hebben een paar fijne plekken waar je een lekker ijsje kunt scoren voor je op een rijtje gezet. 

Tussen het shoppen door even een ijsje halen? Bij Scoops kan je kiezen uit diverse soorten en het gezondere maar net zo lekkere frozen yoghurt! Hier kies je toppings naar keuze bij. Smullen!

Op IJsboerderij Heidehoeve lopen zo’n 60 koeien rond, waarvan de melk onder andere gebruikt wordt voor de bereiding van ijs. Kids kunnen hier alles leren over koeien, melk en het maken van ijs én natuurlijk bij mooi weer een ijsje op het terras eten.

Zin in echt Italiaans ijs? Bij Frezzo wordt dagelijks vers ijs gemaakt, in wel 30 verschillende smaken. Ook voor een coupe met noten, slagroom, fruit of chocoladesaus ben je hier aan het goede adres. Er is zelfs suikervrij ijs verkrijgbaar!

In natuurgebied de Duiventoren en de Seterse bossen bij Dorst ligt IJsboerderij Jacobushoeve. Een ideale plek om tijdens een wandeling of fietstocht even uit te rusten met een ambachtelijk gemaakt ijsje of iets anders lekkers zoals pannenkoeken.

Toetie Froetie is een begrip in Breda. Je vind hier heerlijk ambachtelijk gemaakt Italiaans ijs in zoveel smaken, dat niet eens alles tegelijk in de winkel aangeboden kan worden. Altijd een verrassing dus!

Een ijsje halen én leuk met dieren of in de speeltuin spelen, het kan bij IJsboerderij Bij Snoek! Via een raampje kan je hier het hele proces van melk tot ijs volgen. Super lekker en leerzaam.

Bij IJssalon ViaVia kijk je je ogen uit. Allerlei fruitsmaken, noten- en koekjesijs waar je uit kunt kiezen. Een gewoon ijsje niet voldoende? Neem een ijstaart of bak ijs mee voor thuis. Ook vind je hier suikervrij en glutenvrij ijs.

In het centrum van Breda vind je Bon Appetit. Een ijssalon waar ze ijs in uitzonderlijke smaken serveren! Toe aan een uitgebreidere hap? Ze hebben hier ook gebak of lekkere lunches.

PS Zoek je leuke activiteiten in de natuur? Check snel de Eropuit-pagina!