Mastbos: Wandel-routes voor kids!

15 maart 2020
Lekker eropuit in de natuur, maar nog op zoek naar een leuke route? Het Mastbos in Breda is een statig bos met lange lanen, vijvers, vennetjes, 500 jaar oude bomen en verschillende diersoorten om te ontdekken. Wij geven je een paar tips voor fijne wandelroutes om met kinderen te wandelen door het Mastbos, met verschillende afstanden en doe-tips!
Kom kabouters zoeken! In het bos staan verschillende kleurige kabouters die je de weg wijzen over het Kabouterpad. Bij elke kabouter kan je een leuke opdracht doen. Bij restaurant de Boswachter kan je een kaboutermuts afhalen en zelfs een kabouterarrangement boeken, dan krijg je een echte kabouterpannenkoek!

Op pad met de familie én de hond? Speciaal voor hondenliefhebbers is de Snuffelroute uitgezet. Een wandelroute van 4 kilometer met als extraatje een hondenpoel. Je hoeft alleen maar de blauwe bordjes met hondenkop te volgen.Kunnen de kids een aardig stuk wandelen? Dan is er de 7 kilometer lange Natuurbelevingsroute. De wandeling loopt langs wildakkers en uitkijkpunten naar een vlonderpad, superleuk voor kids! Voor de route volg je telkens de gele bordjes met bruine ree erop. In de buurt heb je verschillende leuke Kidsproof eetgelegenheden.

Kids die liever spelen dan wandelen kunnen zich lekker uitleven in de natuurlijke speeltuin van Speelbos Boeverijen in de buurt van het mooie kasteel Bouvigny. Slepen met takken om een hut te bouwen, scheppen met zand of kliederen met water, het kan hier allemaal. Er zijn hier veel picknicktafels aanwezig, ideaal voor een lekkere picknick of om je verjaardag te vieren. 

PS Op zoek naar een leuk kinderfeestje? Check onze tips, we hebben er meer dan 100 verzameld!