icon-closeLandelijk Natuurmonumenten Oerrr 2
icon-closeLandelijk Natuurmonumenten Oerrr 2

7 heerlijke picknick-plekken in Breda en omgeving

19 augustus 2019

Een mand vol lekkers, een leuk kleed om op te zitten, een voetbal of een spelletje en lekker picknicken maar! Van stadspark tot zandduinen, Breda en omgeving kent een heleboel fijne plekjes, ideaal voor een dagje eropuit. We hebben er zeven voor je op een rijtje gezet!

Stadspark Valkenberg is het hele jaar een leuk uitje voor de kids. Met warmer weer is het fijn picknicken en spelen op de grasvelden of op de speeltoestellen, in de herfst en winter kan je er goed eikeltjes en bladeren zoeken of misschien zelfs sleetje rijden!

Lekker spelen in het zand maar zonder echt een strand op te hoeven zoeken? Op de Vrachelse heide kun je wandelen door het bos, rennen over de zandduinen en spelen met het zand. Er staan een aantal picknickbanken maar je kunt ook een kleedje meenemen en op het zand zitten.

Voor kids die dol zijn op klimmen en klauteren is Speelbos Boeverijen een hele fijne plek. Klauteren over bruggetjes, van takken zelf een hut bouwen of een zandkasteel maken. Er zijn veel picknicktafels aanwezig, ideaal om een verjaardag te vieren!

Bij de brug over de beek aan de Markweg, vlakbij de Belgisch grens, vind je een picknickplaats met een informatiebord. Het is een mooi beginpunt voor een wandel- of fietstocht van Natuurmonumenten door natuurgebied Markdal.

In Speelbos De Heksenberg kan je je fantasie helemaal de vrije loop laten gaan. Misschien ben je wel een ridder of een prinses in een zelfgebouwd kasteel van takken! Moegespeeld? Vertel elkaar spannende verhalen op het picknickkleed of met je voeten in het zand.

Midden in de stad, achter de voormalige hofhuizen, vind je de Willem Merkxtuin. Deze (beelden)tuin is een rustige plek om te spelen of om met de hele familie van een picknick te genieten.

In het mooie Sonsbeeckpark in Breda vind je een speeltuin speciaal bedoeld om kinderen met en zonder een beperking samen te laten spelen. Er worden regelmatig leuke activiteiten georganiseerd en in het parkje is altijd wel een picknickplek te vinden.