De tofste strandjes in en om Breda

22 mei 2023
Geniet van het zomerse weer op één van deze strandjes in en om Breda. Bij de meeste zit er ook nog een zwemplas bij. Dus gooi de schepjes, emmertjes en zonnebrandcrème gauw in een grote tas en maak er een mooie dag van op één van deze leuke stranden!
Galderse Meren
Kids spelen hier naar hartenlust. Ze kunnen zwemmen in het meer en spelen met het zand. Er is geen vaste eetgelegenheid, maar er komen regelmatig kramen langs voor friet, ijs en drinken. Surfers ons, kunnen volop oefenen in het aparte gedeelte daarvoor.

Recreatieplas 't Zand
Bij deze ondiepe plas in Alphen kun je zowel op het strand of op het gras prima vertoeven. Neem een bootje mee, beachball en emmers plus schepjes en je hebt een top dag. Hier komt ook regelmatig een kraam langs voor eten, drinken en ijsjes. Verder goed om te weten: Er zijn toiletten aanwezig.

Recreatiedomein De Mosten
Kom lekker zwemmen in de zwemvijver, spelen in de speeltuin of ga wandelen in de bossen bij De Mosten! Je kunt je dagje compleet maken door bij de horecazaak te genieten van een hapje en een drankje.De Kurenpolder
Het Kurenpoldermeer heeft stranden en weiden om heerlijk op te spelen of te zonnen.  Dagbezoekers mogen gebruik maken van de speeltoestellen, het skatepark en de horecagelegenheid. Toegang is tegen een vergoeding.

Belcrum Beach
Belcrum Beach is hét stadsstrand van Breda waar je kunt genieten van een hapje en een drankje, terwijl de kids lekker aan het spelen zijn in het zand. Van woensdag tot en met zondag kun je hier heerlijk chillen aan de Mark (waar het  trouwens niet in toegestaan is om in te zwemmen). 

Zwembad de Kuil
Je kunt er zwemmen, er spelen in de speelweide met diverse speeltoestellen en heel fijn met het zand spelen bij het ligstrand! En bij Riesoord De Kuil kun je terecht voor een drankje, broodje, ijsje of een andere versnapering! Toegang is tegen een kleine vergoeding.


Westpolderplas
De Westpolderplas is een gratis toegankelijk gebied in Etten-Leur. Je kunt hier genieten op het strand of zwemmen in de plas. Ook is dit een toffe plek om te volleyballen, basketballen of andere sporten te spelen.

Houtse Meer
Bij mooi weer kun je hier genieten aan het strandje van het Houtse Meer. Neem een emmertje en schepje mee en de kids kunnen heerlijk spelen (let op niet zwemmen) terwijl je ook nog kunt genieten van een stukje taart, een lekkere borrelhap, lunch of diner!

De houthallen
Bij het enige echte stadsstrand van Oosterhout kun je je eigen bier, wijn of koffie tappen. Ook kun je hier jeu de boules spelen, Cornhole, tafeltennis, darts of een gezelschapsspel. Gevestigd op het voormalig Galvanitasfabrieksterrein.PS Op zoek naar nog meer tips voor de vakantie of het weekend? Check onze Uitagenda!