Toffe zomervakantie uitjes

14 juli 2023
Heerlijk vakantie! Weer even lang de tijd om met het gezin leuke dingen te doen en te genieten. De vakantiepret kan alvast beginnen met deze nieuwsbrief vol inspiratie. In de stad of platteland, om de hoek of iets verder weg, we verzamelden hele fijne uitjes.

Naar de boerderij!

De boerderij bruist van activiteiten deze zomer, ook in onze regio! Help de boer een handje, pluk zelf kersen, speel in de wei, schilder in de stal, of yoga in de tuin. Iedereen, van jong tot oud, is welkom op de boerderij!



Waterpret en speelplezier

Bij Waterspeelpark Splesj is er van alles te beleven! Er zijn verschillende glijbanen, waterspeelplekken, fonteinen, duikplanken en een grote speeltuin. Je kan hier lekker liggen op het gras en je kan op genoeg plekken lekker eten halen.




Zomerse binnenactiviteiten


Superleuke films

De vier elementen, mythische krakens, heel veel slijm en een vakantie op stelten bewonder je deze zomer bij Kinepolis Breda.
In de vakantie kun je hier lekker wegzakken en even bijkomen in de grote stoelen, mét airco!



Funzone Roosendaal

Kom lekker jumpen en spelen bij Funzone Roosendaal als het even niet zo lekker weer is om buiten te zijn. Het is zo leuk hier met gave, grote trampolines, een ballenbak en echt nog veel meer! Je hoeft je eigen eten niet mee te nemen, want dat kan je hier ook gewoon halen.



Afkoelen in de bieb

Even heerlijk afkoelen en tot rust komen? In De Nobelaer Bibliotheek geniet je van toffe voorleesboeken. Voor peuters wordt er maandelijks peutervoorlezen georganiseerd. Ook heeft de bibliotheek een Speel-o-theek waar je voor een klein bedrag speelgoed kunt lenen.



Zomervakantie in het museum

Stedelijk Museum Breda is vernieuwd en het is weer open! Dus maak samen de stempelkaart vol door van de stadsbewoners allemaal verhalen te horen of doe het RaRaRa spel en ontdek waar welke uitvindingen vroeger voor gebruikt werden.



Dierentuinen Noord Brabant

Van exotische ontmoetingen tot adembenemende shows, deze parken zijn de place to be voor een tof gezinsuitje tijdens de zomervakantie. Je kan ook bij een aantal dierentuinen binnen genieten van de meest bijzondere dieren!



Zomer in het Hof

Het Hof van Nederland is leuk voor kinderen van alle leeftijden! Luister de leuke audiotour Het Hof Vertelt en maak je eigen vrijheidsschild.
Jonkies doen de spannende kindertour Bevrijd Griffioen en zoeken in het ballenbad naar schatten!




Zomervakantie in en buiten Breda


Zomeruitjes door heel NL

Heb je onze zomerspecial met 24 top-uitjes door heel Nederland gezien? Lekker eropuit in de natuur, zelf aan de slag in een van de bijzondere (openlucht)musea en inspiratie voor de regenachtige zomerdagen.



Op kamp in Nederland

Zoek je nog een zomerkamp voor je kinderen? Snuffel dan eens samen door onze categorie 'Op Kamp', daar hebben we alles op een rij gezet voor je. Met en zonder overnachting. Er zijn nog lastminute plekken beschikbaar.