Studiedag! Lastig of juist leuk?

27 juni 2022
Ja,het lastige is dat we opvang moeten regelen voor weer een studiedag. Wordt het de BSO, opa, oma, oppas of neem je zelf vrij? Het is vaak even een geregel, maar op zo’n dag kun jij, de oppas of opa/oma wel iets héél leuks met de kids gaan doen. Je hebt die dag echt de tijd en het grootste voordeel, niet iedereen is vrij, dus het is vaak lekker rustig.
Hierbij onze tips voor een geslaagde studiedag in en om Breda!

Tip 1:
Ga de natuur in! Laat de kids heerlijk spelen in de speelbossen, rennen op de speelweides of lekker rondstruinen in de bossen. Heerlijk uitwaaien… kunnen de kids de dag erna weer fris naar school! Maak het extra feestelijk door bij mooi weer een lekkere picknick mee te nemen of te lunchen bij een gezellig restaurantje!

Tip 2: Voor kinderen zijn er veel leuke activiteiten te doen in de musea die we in onze buurt hebben. Het is leerzaam, gezellig, en de kinderen zijn lekker bezig. En op een studiedag is het er heerlijk rustig! Let op: check de openingstijden van te voren (op maandag zijn aantal musea dicht).
 
Tip 3: (Indoor)speeltuin: Bij mooi weer naar een buitenspeeltuin en op een regenachtige dag naar de binnenspeeltuin!  Lekker klimmen, glijden, springen en nog veel meer. De kids kunnen heerlijk hun energie even kwijt. Voor de binnenspeeltuinen geldt helemaal: niet alle scholen zijn vrij, dus lekker rustig!
 
Tip 4: Naar het zwembad, kanoën bij goed weer,  springen op een trampoline, midget golven, een partijtje bowlen zijn allemaal leuke dingen om met je kids te doen. Met de sportverplichtingen in het weekend komen we er vaak niet aan toe. Dus kies een leuk actief/sportief uitje voor heerlijk vermaak op de studiedag!
 
Tip 5: Heb je net drukke weken achter de rug en zijn jullie juist toe aan een rustige dag. Kijk dan eens in onze DIY-categorie! Deze staat onder andere vol leuke knutsel- en bak tips! Breng bijvoorbeeld het huis samen in paas- of lentesfeer. Ook is het leuk om samen een boek te lezen of de tuin zomer-klaar te maken. 
 
Tip 6:  Wordt het hoog tijd om een nieuwe garderobe aan te schaffen en heb je geen zin om op een zaterdag tussen de mensenmassa te sjokken? Ga dan lekker winkelen op de studiedag. Stop bij één van de kindvriendelijke restaurantjes voor een gezellige lunch en klets lekker bij met je kids!
 
Alvast een hele fijne studiedag gewenst!
 
TIP: Deel deze lijst ook met de opa's, oma's en oppassen!