Zomerlezen kids - lees de vakantie door!

22 juli 2022
Geef je op en ontvang iedere week een leuk cadeautje van Zomerlezen Kids of maak kans op een zomerse prijs!
Lezen is leuk. Ook in de zomer. Met boeken beleef je avonturen, reis je de wereld over, leer je jezelf en je vrienden kennen, ontdek je de wonderen om je heen. En daar is de vakantie toch voor bedoeld?

Maar lezen is ook belangrijk. Kinderen die veel lezen, hebben een grotere woordenschat dan kinderen die minder lezen. En met betere leesvaardigheden worden ook de andere schoolvakken makkelijker.

Dat stopt niet in de vakantie. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die in de zomer niet lezen, bij terugkomst op school een daling in leesniveau vertonen. Kinderen die wel lekker blijven lezen, stijgen juist in leesniveau.

Daarom is er Zomerlezen Kids: een project bedoeld om kinderen ook in de vakantie aan het lezen te houden. In de zomervakantie kunnen kinderen iedere week via de website van Zomerlezen Kids doorgeven welk boek ze gelezen hebben (dat mag ook de Donald Duck zijn). Ze ontvangen dan een leuk cadeautje of ze maken kans op een zomerse prijs! Zo wordt thuislezen nog makkelijker én nog leuker. Geef je kind snel op via de roze websitebutton onderaan deze blog! 

zomerlezen

Ga op verkenning in je eigen boekenkast. Haal ook nieuwe boeken in huis. Ga naar de bibliotheek. Je kind kan er gratis boeken lenen. Of breng een bezoekje aan de boekhandel in je buurt. 

Lees ... heel de zomer lang. Naar de website