Landgoed OosterheideTerug naar het overzicht

Super mooi natuurgebied met in de lente en zomer hele mooie velden vol met bloemen!
Landgoed Oosterheide is een voormalig heidegebied tussen Oosterhout en Breda. Eind negentiende eeuw is het beplant met bos. Bij de aanleg zijn zeventig verschillende boomsoorten gebruikt. Het is daardoor net of je in een park wandelt.
 
In het bos van het landgoed liggen weilanden en akkers waar in de lente en zomer prachtige bloemen o.a. klaprozen groeien. Het landhuis is in 2006 gerestaureerd. Het is samen met de bijbehorende boerderij aangewezen als Rijksmonument.

In de herfst zie je hier heel veel verschillende gekleurde bladeren! Een mooi gezicht en een goede plek om bijvoorbeeld kastanjes te zoeken.

Op het landgoed ligt een wandelroute van 2 km. Startpunt van deze wandeling is o.a. aan de Tilburgse Baan in Oosterhout. Als je deze in rijdt vanuit de Bredaseweg/Oosterhoutsweg, rij je door totdat je aan de rechterkant een P-verkeersbord ziet. Aan de linkerkant bij een wit hek vind je het bord van Natuurmonumenten over de Oosterheide.

Tip 1: Trek laarzen aan, want het kan een modderig pad zijn!
Tip 2: De klaprozen bloeien maar 2-3 weken vanaf eind mei.
Tip 3: Blijf op de paden, zodat de bloemen niet plat getrapt worden!
Tip4: Neem ook een kijkje bij de poel met mooie lelies. Hoor jij ook de kikkers?


Wil je meer weten over dit Landgoed of de route downloaden? Kijk dan verder op de site van Natuurmonumenten (via roze button).

PS Op zoek naar nog meer leuke tips voor eropuit in de natuur? Check dan onze Eropuit-categorie!

Landgoed Oosterheide

Tilburgsebaan
Oosterhout
Naar de website
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Sinterklaas!

Sinterklaas!

Het heerlijke avondje is er al bijna! Nog tips nodig voor deze avond of voor de schoenzet-avondjes? Lees dan verder in onze blogs.

Direct naar de tips!