Miniaturenmuseum BredaTerug naar het overzicht

Kleine huisjes, kleine poppetjes...alles is klein in dit mooie, maar ook kleine museum!

Je vindt hier een origineel begijnenhuisje, een ingericht grachtenpand, een stoffenwinkel uit de jaren'50 en nog veel meer mooie dingen in het klein! Heel leuk om met de kinderen door heen te lopen. Ze zullen hun ogen uitkijken!

Bij binnenkomst kunnen de kinderen een zaklantaarntje lenen, waarmee ze heel leuk goed in de huisjes kunnen kijken. Na afloop krijgen de kinderen een glaasje limonade en kunnen de ouders genieten van een kop koffie of thee.

Nieuw in 2016 is de prachtige collectie van een 15 tal ‘Anton Pieckhuisjes’. Deze sprookjesachtig verzameling verwondert en vermaakt.

Het museum zit op een unieke locatie in Breda, in het poortgebouw van het Begijnhof. Neem ook een kijkje in het Begijnhof. Een schitterende plek met karakteristieke woningen van begijnen!

Wil je meer informatie over het museum? Klik dan via de roze button direct door naar hun website!

PS Op zoek naar andere leuke tips voor een dagje uit? Kijk dan verder in onze Eropuit-categorie!

Miniaturenmuseum Breda

Catharinastraat 23
4811 XD Breda
Openingstijden Maandag t/m zondag (kijk voor de exacte openingstijden op hun website). Prijs t/m 12 jaar gratis; €3,5 vanaf 12 jaar (inclusief koffie/thee/begijndrankje/limonade) Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

De leukste speeltuinen rondom Breda!

De leukste speeltuinen rondom Breda!

Makkelijk én leuk: een uitje naar de speeltuin. Heerlijk buiten met mooi weer. En daarbij ook nog een fijn terras om iets te kunnen eten en drinken tijdens en na het spelen.
Met klimrekken, glijbanen, zandbakken... het is er allemaal. Veel plezier!

Hup, van die glijbaan!