Uniek natuurgebied!Terug naar het overzicht

In het Nationale Park De Biesbosch is er ook veel voor kinderen te beleven!

Het Nationale Park De Biesbosch is een uniek natuurgebied in de wereld. De zoetwatergetijden (soort eb en vloed van zoet water) maakt dit gebied zo bijzonder. Daarnaast leven er bevers, vossen, hazen, boommarters en Noordse woelmuizen! Zeker een bezoek waard dus!

Al wandelend, via het water of zeker niet onbelangrijk voor de kinderen, door te spelen kun je de Biesbosch verder ontdekken. Voor de kinderen is er heel leuk het Dierenvriendjespad. Je gaat met zijn allen een interactief spel spelen. Door takjes voor nesten te verzamelen, te kwaken als kikkers en te lopen als een eend ontdek je de natuur. Het bijbehorende rugzakje is te huur bij de verschillende bezoekerscentra.

Drimmelen is het vanuit Breda/Oosterhout het meest dichtbij zijnde bezoekerscentrum. Hier kun je ook een bootje huren of gebruik maken van één van de rondvaarten en zo heerlijk met je gezin vanuit het water genieten van de natuur. Voor meer informatie over Drimmelen, klik je via de roze button direct door naar hun website

Het andere bezoekerscentrum is Dordrecht en er is nog het Biesbosch MuseumEiland in Werkendam. Beiden zijn zeker het bezoeken waard.

PS Neem ook eens een kijkje in onze Uitagenda, voor leuke tips voor uitjes met je kinderen! 

Biesboschcentrum Drimmelen

Biesboschweg 4
4924 BB Drimmelen
Openingstijden Dinsdag t/m zondag van 10-17u. Prijs Toegang gratis. Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

De leukste speeltuinen rondom Breda!

De leukste speeltuinen rondom Breda!

Makkelijk én leuk: een uitje naar de speeltuin. Heerlijk buiten met mooi weer. En daarbij ook nog een fijn terras om iets te kunnen eten en drinken tijdens en na het spelen.
Met klimrekken, glijbanen, zandbakken... het is er allemaal. Veel plezier!

Hup, van die glijbaan!