icon-closeLandelijk Meer muziek in de klas
icon-closeLandelijk Meer muziek in de klas

Stedelijk Museum BredaTerug naar het overzicht

Speur rond in dit museum voor erfgoed en geschiedenis van de stad Breda en voor actuele beeldcultuur.
Stedelijk Museum Breda heeft voor de jongste museumbezoeker de Kunstkijkpuzzel. Kinderen (4-7 jaar) kunnen met de kijk-kaart op zoek naar kunst in onze vaste tentoonstelling De Collectie. Hierin zijn een paar werken uitgelicht. Door goed te kijken waar het beeld bij hoort, kom je steeds een stapje dichter bij de oplossing. En als je die gevonden hebt, is er bij de receptie een cadeautje af te halen.

Voor de oudere kinderen (8-14 jaar) is er een speurtocht door het hele museum. Je kiest zelf enkele werken uit de tentoonstellingen en gaat die onderzoeken. Op zoek naar een schilderij, film, standbeeld, portret, foto of kostuum ontdek je de historische voorwerpen en kunstwerken in het museum. Bij de receptie staan de do-it-yourself speurtochten met vragen en opdrachten die aansluiten bij de uitgekozen werken. Ontdek zo het hele museum en maak daarbij kennis met de thema’s van de tentoonstellingen.

Naast bovenstaande kun je ook de Nassauwandeling doen. Doe mee aan een speurtocht door het museum. Daarna ga je zelf nog wandelen door het centrum van Breda! Filips Willem, de oudste zoon van Willem van Oranje, is door Filips II ontvoerd en hij houdt hem gegijzeld aan het Spaanse hof. Stiekem neemt hij contact op met zijn vader en laat geheime codes achter. Heb je ze allemaal? Dan kun je de code kraken en vind je de geheime locatie van Filips Willem.

Vanaf eind september kunnen nieuwsgierige kinderen tussen de 8 en 12 jaar met hun vragen terecht in Stedelijk Museum Breda. In samenwerking met MuseumJeugdUniversiteit organiseren ze een reeks kindercolleges waarbij experts antwoord geven op spannende vragen over de museumcollectie.

Wil je meer over dit museum weten, klik dan via de roze button direct door naar hun website.

PS Op zoek naar een leuke lunchplek in Breda? Check onze tips voor kidsproof-plekken!

Stedelijk Museum - Breda

Boschstraat 22
4811 GH Breda
Openingstijden Zie website Prijs Zie website Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Kinderfeestje gezocht?!

Kinderfeestje gezocht?!

Check dan onze tips in de Kinderfeestjes-themapagina! We hebben er meer dan 150 voor jullie verzameld.

Direct naar de tips!