5 tips voor een heerlijke zomertijd

21 maart 2023
Met deze 5 tips schakel zowel jij als je kind prima over naar de zomertijd!
Het is lente en dat betekent dat de klok een uurtje vooruit gaat. Een uurtje korter slapen, een uurtje langer licht. Zo fijn dat we een uurtje meer licht krijgen, maar helaas missen we ook een uurtje slaap. Met deze tips schakel zowel jij als je kind prima over van winter- naar zomertijd! 
 
5 tips voor een relaxe overgang van winter- naar zomertijd!
1. Houd rekening met de eigen ritme. Er zijn kinderen waarbij het ’eigen’ ritme niet parallel loopt met het door ons vastgestelde gewenste ritme. 

2. Leg het uit. Zeker wanneer ze wat ouder zijn kun je ze prima uitleggen wat er staat te gebeuren. Nu kunnen ze zichzelf voorbereiden op wat er gaat komen. 

3. Breng je kind elke dag een kwartiertje eerder naar bed en zet de wekker steeds vroeger dan normaal. Hierdoor wordt de impact van het uurtje minder slaap minder groot. 

4. Zorg dat het vroeger donker is wanneer ze naar bed gaan. Doe de gordijnen dicht en de schemerlamp aan. Zorg dat ze de laatste paar uur voor het naar bed gaan niet te wild doet en houd dus geen wilde stoeipartijen (hoe leuk het soms ook is ;-)). 

5. Zorg bij het opstaan voor veel licht en lichamelijk activiteit. Maak de gordijnen wagenwijd open en als het even kan breng je kinderen te voet of met de fiets naar school brengen. 
 
Nu je meer tijd 'overhoudt' kun je nog meer leuk herinneringen maken! 
 
Fijne zomer(tijd)!

~ Carlijn ~
 
Bron: Ouders en JMOuders