9 x Natuurzwembaden in en om Den Bosch

9 augustus 2023
Het zonnetje schijnt heerlijk! Vul je picknickmand en hup, op naar een leuke waterplas waar je lekker kunt spelen en zwemmen met het hele gezin in het water, op het strand of in het gras! Tijd om lekker aftekoelen in het zwemwater.

Als je op zoek bent naar een unieke zwemervaring temidden van de natuur, dan zijn er verschillende natuurzwembaden waar je kunt zwemmen in en rondom Den Bosch. Allemaal met een fijn strandje. Hier zijn enkele supertoffe opties voor gegarendeerd waterpret!


Engelermeer


Strandbad Engelermeer is een fijne omgeving om op een warme zomerdag te vertoeven. Het strand loopt er langzaam af dus heb je voldoende overzicht. Ook kunnen ze lekker spelen in de speeltuin of de uitkijktoren beklimmen.

Zuiderplas


De toegang tot het strand en het zoetwater natuurbad is gratis. Voor de kinderen is er genoeg te beleven. Zoals bijvoorbeeld de waterglijbaan, volleybalnet, trampoline, tafelvoetbal, speeltuin, klimrek, schommels en zweefmolen. Beachbar Zuiderplas heeft een gezellig terras met een geweldig uitzicht. 

BillyBird Hemelrijk


Met kristalhelder water en toezicht in het hoogseizoen kan een dagje strand niet in het water vallen. Met genoeg ruimte voor iedereen is er altijd een plekje vrij waar je kunt genieten van jouw dagje uit. Om de dag compleet te maken kun je nog een rondje maken op ons AquaFunPark, of een lekker ijsje halen bij een van de horecapunten op het park.



Oosterplas in Den Bosch

Ook bij de Oosterplas kun je kosteloos verkoelen! Kom dus lekker spetteren in de Oosterplas. Als je uitgezwommen bent kun je nog een kijkje nemen bij de kinderboerderij of spelen in de natuurspeeltuin!

IJzerenman in Vught


Zonnen, zwemmen, vertoeven op het terras, loungen op een strandbedje, een grote speeltuin voor de kids en diverse wateractiviteiten. Een heerlijke plek voor een strandwandeling. Dit alles in een bosrijke omgeving. 

De Groote Wielenplas


Heerlijk wandelen langs de oevers van de waterplas, vissen, roeien, surfen, zwemmen, lekker zonnen op het strand: het kan allemaal in De Groote Wielen.

Zandmeren Kerkdriel


De Zandmeren in Kerkdriel bestaat uit een strand, ligweide en zwemgelegenheid. Een leuke plek die overzichtelijk en lekker is om een aantal uurtjes te vertoeven! Ook kun je er bijvoorbeeld suppen of genieten van het uitzicht vanaf de uitkijktoren.

Langspier Boxtel


Recreatieplas de Langspier heeft een eigen sfeer en heel veel faciliteiten. Het water is er helder, mooie zandstranden en groene ligweiden. Maar ook een speeltuin, beachvolleybalvelden, een pannaveldje, zwemvlotten en jeu de boule banen. Daarnaast kun je ook lekker genieten van 't zonnetje bij 't paviljoen op het ruime terras aan het water.

Neswaarden Aalst


De Neswaarden is een recreatiegebied aan de rand van Gelderland en Noord-Brabant, in het dorpje Aalst in de Bommelerwaard. Een mooi stuk natuur met strand, ligweide, sportveldjes en een grote speeltuin van natuurlijk materiaal.


De Afgraving in Drunen

Ben je op zoek naar een geweldige plek om van de zomer te genieten? Breng dan zeker een bezoek aan de Zandverstuiving en Zwemplas De Afgraving in Drunen. De Zwemplas De Afgraving is perfect voor een verfrissende duik op warme zomerdagen. Het heldere water nodigt uit tot zwemmen en spelen, terwijl het zachte zandstrand ideaal is om te zonnebaden en te ontspannen.

Genoeg plekken in de omgeving om lekker te zwemmen. Check van te voren op https://www.zwemwater.nl/ de kwaliteit van het zwemwater!

Geniet van een verfrissende en ontspannende zwemervaring in de prachtige natuurplassen in de omgeving van Den Bosch. Neem je zwemkleding, handdoeken en zonnebrandcrème mee en maak je klaar voor een dag vol plezier in de natuur!

Liever zwemmen in een openluchtzwembad? Klik hier.

Veel zwemplezier!

~ Carlijn ~

Buitenzwembad, waterspeeltuin, buitenbad, zomerkamp, zwemmen, buitenspeeltuin, grote speeltuin, openluchtzwembad, tropisch zwembad, zwembaden, zwemmen, blote voetenpad, buiten zwemmen, zwemplekken. speeltuin, kindvriendelijk restaurant, restaurant met speeltuin, Peutervriendelijke buitenzwembaden, Verwarmd kinderbad, Waterattracties, Zandspeelplaats, Openluchtbad, Waterspeelpark, Subtropische zwembaden, Bosbaden