6x de leukste kinderboerderijen in en om Den Bosch!

6 maart 2023
Leuk, diertjes kijken en knuffelen met je peuter of kleuter! De ideale plek daarvoor is natuurlijk de kinderboerderij. Vaak met leuke speeltuin zodat na het spelen met de konijnen, cavia’s, pony’s of misschien zelfs wel lammetjes de kids ook nog kunnen klimmen en klauteren.
6x de leukste kinderboerderijen in en om Den Bosch!

Kinderboerderij Oosterhoeve

De Kinderboerderij De Oosterhoeve ligt direct naast de Oosterplas in Den Bosch. Er zijn verschillende dieren waaronder een heel groot varken en konijnen. In de kinderboerderij is een kleine speeltuin met verschillende driewielers en fietsjes. Net buiten de kinderboerderij ligt een gave natuurspeeltuin voor kids. En met mooi weer kun je nog een duik nemen in de Oosterplas. Top combi! 


De Bossche Hoeve - Den Bosch

Leer en knuffel met de verschillende dieren zoals pony's, ezels, varkens, schapen, herten, Nubische geiten, dwerggeiten maar ook met konijnen, cavia's en kippen die hier hebben rondlopen. Zo leuk! Ook kun je er lekker op het terras zitten en worden er regelmatig leuke activiteiten gehouden. Ps: vergeet niet nog lekkere verse eitjes mee te nemen. 

Kinderboerderij ‘t Veldje – Rosmalen

Overdag lopen de dieren in de naast gelegen wei en op het 'knuffelplein' waar de kinderen de dieren kunnen bewonderen. Wil jij erbij zijn wanneer de dieren gevoerd worden, dat kan! Elke werkdag om 09.30 uur en in het weekend om 13.30 uur.


Kinderboerderij ’t Heike – Nuland

Bij Kinderboerderij 't Heike kun je knuffelen met dieren, zoals geiten, herten, cavia's, allerlei soorten parkieten, fazanten, kippen, chincilla's, zwanen, ganzen, wallabies, pauwen, kalkoenen, water- en landschilpadden en in 't voorjaar staat er ook een mini-koe. Maar er is nog veel meer, naast de kinderboerderij is er ook een ruime speeltuin, gaat in de zomermaanden zelfs een zwembad open! 

Beestenboel - Zaltbommel

Een kinderboerderij waar altijd wat te beleven is. Zo kun je van tijd tot tijd kun je op kraamvisite om de jonge dieren te bewonderen en kun je zien hoe de schapen geschoren worden. Tof!


Speelboerderij Elzenhoek – Oss

Ben jij een échte dierenliefhebber? En wil jij alles te weten komen over dieren? Of vind je het heerlijk om in de natuur te spelen? Bij Kinderboerderij De Elzenhoek in Oss is het beestachtig leuk! Er is zoveel te beleven, zo kun je lekker ravotten in de natuurspeeltuin, knuffelen met cavia’s, konijnen en ratjes, de geitjes voeren, neem een kijkje bij de leuke educatieve tentoonstelling, struin over het blotenvoetenpad en door de natuurspeeltuin en insectentuin. Heerlijke plek!

Veel knuffel en speel plezier!

~ Carlijn ~ 

Check onze Eropuit categorie voor nóg meer toffe tips voor leuke uitjes met kinderen!