8x De leukste wandeling met speurtocht voor kinderen in regio Den Bosch!

12 februari 2024
Fijn wandelen met kinderen, heerlijk in de natuur! Toch is het bij ons altijd moeilijk om de kids enthousiast te maken voor een boswandeling. Daarom hebben wij 8 toffe wandelingen op een rijtje gezet die superleuk en uitdagend zijn voor onze kinderen!

Kabouterpad Maashorst

Met een wandeling (2,5 km) langs alle kabouter in het bos leer je spelend van alles over de natuur. Ga op onderzoek en ontdek welke dieren er allemaal hebben gelopen op het struinpad. Op de open plek kun je de vogels van het bos voeren en ga op zoek naar de vogelhuisjes in de bomen. Er zijn vier versies beschikbaar: voor de lente, de zomer, de herfst en de winter.

Heksje Route Geffensbosjes

Zoek en volg de vogelhuisje en de heksenmutsen aan de bomen en ontdek allemaal toffe en uitdagende speelplekken! Ook staan er paaltjes met QR-codes langs de route met leuke weetjes over het bos. De groene route is 1 km en de rode route is ongeveer 2 km. Toffe wandeling!Biggetjes Wandeling

Deze route is leuk en leerzaam en start bij Herberg De Brabantse Kluis in Aarle-Rixtel. Jullie gaan opstap met een rugzakje met de route, zoekkaarten, biggetjessnoepjes, een pakje drinken en een leuke attentie. Daarmee wandelen je door de kloostertuin en -laan op zoek naar de biggen!Kabouterpad Den Dungen

Wist je dat er vlakbij de Meerse Plas (oftewel het Dungens Gat) kabouters wonen? Het kabouterpad start en eindigt bij de Majorcabar in Den Dungen. Met een puntmuts op lopen jullie samen met je een route van 3-4 kilometer. Onderweg doe je kabouteropdrachten en luister je naar de verhalen via de gratis App!

Docus de Das Avonturenpad Schaijk

Docus de Das heeft jouw hulp nodig! Het bos kan alleen bevrijd worden door het water uit het meertje over de wortels van de oude toverboom te gooien aan het einde van het pad. Alleen kinderen kunnen zonder gevaar het bos in en het water aanraken. Kom jij Docus helpen? Langs en verhard wandelpad, in natuurgebied De Herperduin, van ca 1,5 km kom je speeltoestellen tegen, en aan het begin van het pad, wordt het verhaal over het betoverde bos verteld, door een hoorspel! Aanrader!DinoHunt

Duik met je dinojagers de natuur in! Speur naar verborgen dino`s in de mooiste natuurgebieden van Nederland, waaronder de Loonse en Drunense Duinen en de Natuurpark Herperduin. Op dinojacht gaan is superleuk! Je zult moeten sluipen, rennen en brullen als een dino, terwijl je lieve én gevaarlijke dino’s ontdekt met hulp van de interactieve Dino Hunt app.

Pietertjespad Wandeling

Ontdek Vught met de toffe Pietertjespad Speurtocht! Het is een speurtocht gemaakt door kinderen voor kinderen! Het Pietertjespad (3 KM) is een speelse en leerzame erfgoedspeurtocht! Je wandelt langs Leeuwenstein, het raadhuis van Vught, de Zadelmakerij, Het Gripshuis van schilder Charles Grips uit 1882 en de protestantse kerk ‘met het gat ertussen’.

Kabouterbos Berlicum

Wist je dat er in Berlicum kabouters wonen? Aan de rechterkant van de Westakkers tegenover een rijtje huizen vind je een heus kabouterbosje! Superleuk om doorheen te wandelen met de kids en alle kabouters te ontdekken! Ook staat er een leuk huisje waar de kinderen kunnen spelen. Het is een piepklein bosje maar zeker de moeite waard om een bezoekje aan te brengen met je peuter of kleuter!

Veel plezier!

~ Carlijn ~

Ontdek onze Eropuit categorie voor nog meer toffe tips!