6x Koeiendans in de omgeving van Den Bosch!

20 maart 2024

Als het voorjaar van start is betekend dat ook dat de koeien weer naar buiten mogen! Heb je het wel eens gezien een Koeiendans? Een superleuk moment! De koeien staan de tijdens de wintermaanden lekker warm en knus op stal maar als het voorjaar begint opent de boer de staldeuren en gaan de koeien springend en dansend naar buiten!

Dansende koeien in de wei!

Wanneer het zover is dat de koeien naar buiten mogen is echt afhankelijk van het gebied waar de boerderij zit (klei- of zandgrond), het weer en de beslissingen als boer. Inverband met de (gras)kaas willen sommige boeren dat de koeien zo snel mogelijk de wei in gaan, andere boeren willen de ‘eerste snee’ gras eerst maaien. De koeien mogen dan naar buiten als het gras weer lang genoeg is. Altijd spannend dus wanneer het zover is!

We hebben een handig overzicht gemaakt van de boerderijen waar je kunt komen kijken naar de Koeiendans.

Boer Spierings in Oss

Vorig jaar mochten bij Boer Spierings de koeien op zaterdag 29 april 2023 voor het eerst naar buiten! Benieuwd wanneer het dit jaar zover is! We houden je op de hoogte. :)

Boerderij van Rooij in Cromvoirt

Ook in Cromvoirt staan de koeien en kalfjes te trappelen om naar buiten te gaan. Voor koeien is het één groot feest als zij na de wintermaanden naar buiten kunnen. Zodra de koeien vers gras zien is er geen houden meer aan. Ze springen vrolijk naar buiten!

Boederij 't Dommeltje in Boxtel

Na een winter in de stal, is het voor de koeien een feest om weer te mogen genieten van de buitenlucht, het weiland en de omgeving! Vorig jaar mochten de koeien op zaterdag 8 april 2023 tussen 11.00 uur en 12.00 uur naar buiten. Wanneer is het dit jaar?

Mijn KaasKoe - Boederij van Zeelst in Hedel

Bij Mijn Kaaskoe in Hedel maken ze heerlijke kazen! Je bent altijd welkom om met een koe te komen knuffelen of een lekker kaasje uit de kaasautomaat te halen. Ook orgnaiseren ze altijd leuk activiteiten! In het voorjaar mogen de koeien weer naar buiten en kun je genieten van de leuke koeiendans.

Boederijterras De Ritskampen in Vlijmen

Naast de koeienstal vind je onder de bomen het terras van Boederijterras De Ritskampen. Hier kun je onder het genot van een hapje en een drankje genieten van het mooie uitzicht. In de stal kun je de levensgrote koeien van dichtbij bekijken en zelfs kalfjes aaien! Op deze locatie zijn de koeien al dansend naar buiten gegaan op zondag 10 maart 2024! 

Ben je opzoek naar nog meer leuke lente uitjes voor kinderen? Kijk dan eens bij onze categorie Eropuit.

Veel plezier samen!

~ Carlijn ~