20x toffe meivakantie-uitjes!

19 april 2024
Joepie, lekker twee weken vrij! Al plannen? Wij hebben weer een heleboel tips verzameld voor twee leuke weken vol plezier om samen mooie herinneringen te maken!
Toffe uitjes tijdens de Meivakantie voor het hele gezin!

💚 Leuke uitjes voor het hele gezin! 

Gratis versier je pizza

Leuke kidsdeal bij Happy Italy in de meivakantie: Krijg t/m 12 mei een gratis versier pizza mét speeltje! Versier een hartige pizza met een grappig gezichtje. Of tover de zoete variant met Nutella in een kleurrijk kunstwerk. Download je coupon :)

De Museum Game!

Doe mee aan de Museum Game van Het Noordbrabants Museum en ontrafel het mysterie van de Hertog. Kom gamen met je familie en red het museum! Met deze Interactieve escape game los je puzzels op dwars door het museum en in een race tegen de klok. Snel, spannend en leerzaam!

Workshops, theaters en films!

De Verkadefabriek staat deze meivakantie bol van de toffe activiteiten. Na elke film is er een gave workshop waarin de kids lekker gaan knutselen! Voor de allerkleinsten is er Peuterpret. En er is een toffe voorstelling: Lucky Luuk. Er is nog veel meer! 

Toffe films bij Kinepolis!

Garfield, Kong Fu Panda, Luca en Soul zijn deze meivakantie te zien op het grote scherm. Zak lekker weg in de luxe stoelen van Kinepolis Den Bosch en kijk je ogen uit tijdens deze grappige en meeslepende familiefilms! Check het aanbod! 

Beleef het verleden

Ooit gedroomd van een tijdmachine? Maak deze meivakantie die droom waar in het preHistorisch Dorp in Eindhoven! Van prehistorisch jagen tot middeleeuwse ambachten. En: een bezoek aan dit museum is absoluut kidsproof! Op tijdreis! 

Ontdek planeet aarde

Het spannende forteiland GeoFort is in de meivakantie bijna dagelijks open. Hier ervaar je hoe de zeespiegel kan stijgen, ga je zelf aan de slag in het GeoLab en staan er volop Minecraft workshops klaar. Er is hier weer een heleboel te beleven! Naar het forteiland! 

Ontmoet levensgrote Dino’s

Van 27 april t/m 5 mei heb jij de kans om levensechte Dino’s te ontmoeten tijdens de Oervalleidagen bij BillyBird Hemelrijk in Volkel. Bezoek de Dino Experience Liveshow, bouw je eigen dino, ontmoet de T-rex en de stoere Dino Ranger. Durf jij het aan?

Ga op Expeditie!

Ontdek in de meivakantie in het Nederlands Openluchtmuseum alle negen expeditie locaties. Maak een ritje met de historische tram, ga op bezoek bij de ambachtslieden en sluit de dag af met spelen in de speeltuin en een ijsje. Er is hier zoveel te beleven!

Rondleiding & Workshop

Tijdens de meivakantie doe je bij Kasteel Ammersoyen een leuke Wapenschild workshop. Ook zijn er rondleidingen speciaal voor kids! Mooi verkleed tot jonkvrouw of ridder maak je met de gids een tour door het hele kasteel. Aanrader!

Bezoek van Ridders

Tijdens de meivakantie bivakkeren échte ridders bij Kasteel Heeswijk. Reis mee terug in de tijd van de zevende kruistocht. Ook de verhalenketel vertelt je weer een spiksplinternieuw verhaal over de adelijke zwanen Otje en Dotje. Dit wil je niet missen! 

Eindeloos Springen!

Deze meivakantie wordt één groot springfestijn! Laat je kids ravotten bij Bounce Valley in Hedel. Het grootste luchtkussenpark van Nederland. Laat ze rennen over de enorme springkussens. Zo raken ze hun energie wel kwijt. Een echt paradijs voor kinderen! Heerlijk uitrazen.

Geweldig vakantie-uitje!

Wist je dat er eeuwenlang kinderen op Slot Loevestein hebben gewoond? Hoe zag hun leven eruit en waar speelde ze mee? Ga op ontdekking in en om het slot en kom er alles over te weten! Ook kun je musketschieten, buskruit laten ontploffen en luister je naar mooie verhalen. Ontdek het hele programma 

👑 KONINGSDAG! 👑

Koningsdag regio Den Bosch!

Op 27 april kleurt heel Den Bosch weer oranje! In de hele omgeving worden dan ook superveel activiteiten georganiseerd om de verjaardag van de koning te vieren. Wij maakten een overzicht met vrijmarkten en andere Koningsdag-tips! Oranje-uitjes! 


17x Oranje lekkers!

Het Koningsfeest is pas echt compleet wanneer zelfs het eten oranje kleurt! Hoe leuk ook om samen met je kinderen in de keuken te staan en de oranje lekkernijen zelf te maken! Met deze recepten maak je er thuis een extra feestelijke dag van! Smullen maar! 


Kletspraat & Bingo!

Denk je dat de koning thuis een kroon draagt? En wat zou je doen als je een dagje koningin was? Lukt het jullie om alle vakjes af te vinken op Koningsdag? Speel en print de Koningsdag bingo en Koningsdag Kletspraat! Printen maar! 

Centjes voor Koningsdag!

Op Koningsdag verkopen superveel kinderen de spulletjes die ze niet meer gebruiken. Maar er zijn nog veel meer manieren om geld te verdienen! Wij verzamelden 12 originele tips voor een extra zakcentje op 27 april! Check de ideeën! 

DODENHERDENKING & BEVRIJDINGSDAG!

Kinderherdenking

Sta samen met je kinderen stil bij vrijheid tijdens de Nationale Kinderherdenking op 4 mei, live uitgezonden vanuit Madurodam. Volg de livestream of wees er zelf bij! Ook zijn er speciale podcasts en video's om samen te volgen. Herdenkingsblog

Samen Kletsen

Met de Kidsproof Kletspraat 4 & 5 mei praat je samen met je kinderen over Dodenherdenking en Bevrijdingsdag. Wat betekent vrijheid voor jou? En wat herdenken we eigenlijk op 4 mei? Deze en meer vragen vind je hier. Kletsen maar! 


Gedenken is Herdenk

Kamp Vught heeft een audiotour met vragen en opdrachten speciaal voor kids. De audiotour ‘Achter prikkeldraad’ geeft de geschiedenis weer vanuit het perspectief van kinderen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Aanrader! Doe de Tour! 


Bevrijdingsfestival

Op 5 mei vieren we samen de vrijheid tijdens het Bevrijdingsfestvial in Den Bosch op De Pettelaarse Schans! Voor kinderen zijn er op het Plein van de Vrijheid en Familie Vrijheidsplein verschillende leuke activiteiten! Feesten!


Super fijne meivakantie samen!

Op zoek naar nog meer fijne tips? Check onze Uitagenda of de categorie Eropuit.

~ Carlijn ~