MAAK EEN KABOUTERPAD VOOR JE KIDS!

29 november 2021
Kabouterpaden zijn zo leuk om te doen met jonge kinderen! Zet je kaboutermuts op, Schmink je wangen rood en ga met knapzak en opdrachten pad. Echt heel leuk! Heb je geen kabouterpad in de buurt? Met deze tips komen de kabouters gewoon naar jullie voordeur.
Een kabouterpad is een korte wandelroute voor jonge kinderen. In echte kabouterstijl mogen kinderen daar op zoek naar kaboutersporen langs het pad. Helaas zijn niet in alle regio's Kabouterpadden te vinden.

Wil je tóch graag een kabouterpad wandelen met je kinderen? Met deze tips organiseer je deze kabouterbeleving gewoon bij jou in de buurt.

1. Markeer een route

Bedenk vooraf een route door de buurt die je wilt lopen met je kinderen. De route markeer je heel makkelijk met stoepkrijt. Teken bijvoorbeeld paddenstoelen, kaboutervoetafdrukken of kaboutermutsjes op de stoep als wegwijzers.

2. Knutsel een kaboutermuts

De kaboutermuts mag absoluut niet ontbreken tijdens een zoektocht naar kabouters. Knutsel vooraf samen met je kinderen een kaboutermuts van stof of papier.

3. Schmink rode wangetjes

Maak met schmink rode wangetjes bij jouw kleine kabouter. Heb je geen schmink in huis? Wat rode lippenstift of blush werkt ook goed.

4. Vul een knapzak

Vul voor elk kind een rugzakje met wat lekkers voor onderweg.

5. Zoek kaboutersporen

Voordat jullie beginnen vertel je over de kabouters in de buurt. Kabouters zijn erg verlegen en klein en dus moeilijk om te vinden. Maar wie weet vinden jullie wel sporen vandaag. Tip: geef de kinderen ook onze Kidsproof Kabouterbingo mee.


Klik hier voor de printversie!

6. Bedenk opdrachten

Onderweg kun je je kinderen grappige kabouteropdrachten en -vragen geven. Denk bijvoorbeeld aan:
- Laat eens zien hoe een kabouter huppelt.
- Waar woont een kabouter? Kun jij zijn huisje vinden?
- Hoe oud worden kabouters?
- Waarom hebben kabouters een rood mutsje op?
- Welke sporen op de Kabouterbingo kun je vinden?

Veel kabouterplezier!

~ Carlijn ~