Toffe Sinterklaas uitjes in en om Den Bosch 2023!

6 november 2023
♫ Zie ginds komt de stoomboot...♫ ...uit Spanje weer aan! Op 18 november komt de Sint weer naar ons kikkerlandje toe. Dit betekent dat er ook weer allerlei Sinterklaasintochten en -uitjes op het programma staan. Bezoek de leukste pakjeshuizen, maak zelf pepernoten en nog veel meer.
Toffe sinterklaas tips & uitjes!

Sinterklaas intochten 2023

De Sint is bijna weer in het land! In Den Bosch en alle dorpen eromheen wordt de Sint met een vrolijke intocht verwelkomd. Komen jullie ook een kijkje nemen bij een van deze gezellige intochten bij jou in de buurt? Ontdek wanneer welke intocht is zodat je hem zeker niet mist! Alle intochten op een rij!

Sinterklaasvoorstelling | 4+

Deze Sinterklaasvoorstelling is speciaal voor de Verkadefabriek gemaakt. Beeldschoon en hilarisch. Vol muziek en humor, waarbij de volwassenen minstens net zo hard lachen als de kinderen. Er gaat iets niet helemaal goed met de kado-machine....als dat maar goed komt! Spannend! Écht een leuk uitje voor jong en oud! Aanrader!

Sint op Kasteel Heeswijk

Kom van 21 november t/m 3 december 2023 naar Kasteel Heewijk, het logeer kasteel van Sinterklaas. Ontdek de schat van 5 december! In de weekenden onmoet je de Sint en de Pieten. Op door de weeksedagen is het bezoek aan het logeerkasteel prikkelarm en op 25 november is er een écht Ozosnel fandag! Reserveer je kaartjesSinterklaasfeest!

Op zondag 26 november komt Sinterklaas op bezoek bij IJM in Vught! De échte klim en klauter hulppieten kunnen los gaan in het nettenpark, de Sint een hand geven en misschien zelfs een cadeautje in ontvangst nemen. :) Ontmoet de Sint!

Sintfestijn op Loevestein

Slot Loevestein wordt vanaf 19 november 2023 t/m 5 december 2023 omgetoverd tot Sinterklaaskasteel, met een pepernotenkeuken, een cadeaupapier-knutseltafel, een prachtige leeshoek, zoekgeraakte cadeaus én een uitdagend Pietenparcours. Ontdek meer!

Haal je Pietendiploma

Over het dak lopen, pakjes inpakken, pepernoten bakken. De Pieten hebben het maar druk met alle voorbereidingen. Met deze vrolijke opdrachten kun je thuis testen hoe goed de vaardigheden van jouw kind zijn. Met tof Pietendiploma! Naar de opdrachten!

Sinterklaas en de Pietentoets

De Pieten hebben het elk jaar erg druk met allerlei klusjes die moeten gebeuren om alle cadeautjes bij de kinderen te brengen. Maar er gaat ook wel eens iets mis….. Het zou zomaar kunnen dat Sinterklaas dit jaar een toets afneemt in Den Durpsherd in Berlicum! Oei oei oei… Als dat gebeurt dan zullen de Pieten jullie hulp heel hard nodig hebben. Super spannend! Ben je ook nieuwsgierig?

Pietenpakjes Festijn

Zondag 3 december 2023 Het allerleukste sinterklaasfeest in Den Bosch! Het grootste familiefeest van het jaar! Sinterklaas komt met al zijn Pieten op 3 december naar Den Bosch! Daar maken de Pieten er een groot pakjesfestijn van. Compleet met een interactieve familieshow vol humor unieke publieks interacties. Aansluitend is er ruimte voor heel veel sinterklaas plezier. Ruim 1750m2 aan activiteiten die je samen met de pieten kunt ontdekken. Haal een ballon bij de ballonnenpiet, ga pepernoten bakken met de kokspiet of laat je verwonderen door de goochelpiet. Ontmoet bovendien de echte Sinterklaas in een vrolijke Familieshow!

Zelf pepernoten bakken

Ga zelf aan de slag en bak samen de lekkerste pepernoten! De recepten in deze blog zijn niet alleen heel lekker, maar ook nog eens suikervrij! Zo kun je heel lekker en verantwoord aan de slag in de keuken samen met de kids. Lekker!

Sinterklaasfilms en meer!

Een heerlijk seizoen om je te laten meeslepen door geweldige familiefilms. Bewonder bij Kinepolis Den Bosch de nieuwste films van De Club van Sinterklaas en De Grote Sinterklaasfilm. Dat wordt genieten! Naar de bios

Sinterklaasactiviteiten

Er zijn superveel leuke activiteiten dit jaar in en om Den Bosch! Natuurlijk allemaal helemaal in het Sinterklaasthema. Ontmoet de Sint, ontdek alle intochten, toffe films en nog veel meer vind je in dit handig overzicht! Bekijk het hier!

Kidsproof Aftelkalender

Pakjesavond... hoe lang nog? Het aftellen naar het heerlijk avondje wordt voor de kinderen een stuk overzichtelijk én leuker met deze handige aftelkalender. Je kunt 'm helemaal gratis downloaden. Veel plezier met aftellen!
Gratis download

Slaapkamer van Sinterklaas

Vanaf zaterdag 18 november t/m dinsdag 5 december verwelkomt Museum Jan Cunen een bijzondere gast: Sinterklaas! Bewonder de slaapkamer van de Sint en doe mee aan spannende opdrachten in het museum. Op sommige dagen kun je zelfs de Sint ontmoeten. :) Ben je ook nieuwsgierig? 

Verpak&Dicht Centrale

Midden in de binnenstad vind je een heuse Verpak&Dicht Centrale. Koop eerst je sintcadeautjes en neem ze mee naar de oude V&D. Daar zorgen ze vervolgens voor een prachtig gedicht, vrolijk sinterklaasinpakpapier en een onvergetelijke beleving! Leuk, handig en uniek!

Surprise inspiratie

Ook de surprise-periode breekt weer aan. Lekker thuis knutselen en de mooiste kunstwerken maken voor op school, de sportclub of gezellig thuis. Ontdek deze 8 pareltjes ter inspiratie! Lekker Knutselen 

Sint inkopen in Den Bosch

Ontdek de tofste plekjes in en om Den Bosch waar je de leukste sinterklaascadeautjes kunt vinden voor je kinderen! Duik lekker de stad en shoppen maar! Ontdek ze allemaal!

Veel plezier mett alle voorpret van dit mooie feest!

~ Carlijn ~

Voor nog meer toffe Eropuit tips, check onze categorie Eropuit!