Toffe Sinterklaas uitjes in en om Den Bosch!

10 november 2022
♫ Zie ginds komt de stoomboot...♫ ...uit Spanje weer aan! Op 12 november komt de Sint weer naar ons kikkerlandje toe. Dit betekent dat er ook weer allerlei Sinterklaasintochten en -uitjes op het programma staan. Bezoek de leukste pakjeshuizen, maak zelf pepernoten en nog veel meer.
Toffe sinterklaas tips & uitjes!

Sinterklaas intochten 2022

De Sint is bijna weer in het land! In Den Bosch en alle dorpen eromheen wordt hij met een vrolijke intocht verwelkomd. Komen jullie ook een kijkje nemen bij een van deze gezellige intochten bij jou in de buurt? Ontdek wanneer welke intocht is zodat je hem zeker niet mist! Alle intochten op een rij! ?

Sinterklaasvoorstelling | 4+

Deze toffe familievoorstelling, Een feest om te janken, maakt je aan het lachen en zet je aan het denken. Er staat een gigantisch cadeau midden in de kamer. Maar voor wie is dat cadeau en wat zou er in zitten? Spannend! Écht een leuk uitje voor jong en oud! Aanrader! ?

Sint op het Kasteel

Kom van 15 november t/m 4 december naar Kasteel Heewijk, het logeer kasteel van Sinterklaas. Struin door de pietenvertrekken, bekijk de grote bibliotheek en ontdek het atelier van Pietje met de Parel. Helpen jullie mee met het geheime cadeau voor de Sint? Reserveer je kaartjes ?

Het Grote Sinterklaaskasteel

Op 26 en 27 november zijn er leuke activiteiten in Kasteel Ammersoyen! Zoals dansen met de pieten, de werkkamer van Sinterklaas bezoeken en er zijn overal leuke opdrachten te doen. Helemaal in het teken van de bioscoop film: Gespuis in de Speelgoedkluis! Naar het kasteel! ?

Sinterklaasfeest!

Op zondag 27 november komt Sinterklaas op bezoek bij IJM in Vught! De échte klim en klauter hulppieten kunnen los gaan in het nettenpark, de Sint een hand geven en misschien zelfs een cadeautje in ontvangst nemen. :) Ontmoet de Sint! ?Haal je Pietendiploma

Over het dak lopen, pakjes inpakken, pepernoten bakken. De Pieten hebben het maar druk met alle voorbereidingen. Met deze vrolijke opdrachten kun je thuis testen hoe goed de vaardigheden van jouw kind zijn. Met tof Pietendiploma! Naar de opdrachten! ?


Sinterklaasspelen!

Een interactieve Sinterklaasshow bij het Beneluxtheater op zondag 4 december in Berlicum. Sint is zo gek op spelletjes spelen dat zelfs de Pieten zich een beetje zorgen maken! Ook wil de Sint graag dat alle kinderen een instrument meenemen, maar niemand weet waarom... Ben je ook nieuwsgierig? ?

Een kist vol Sintliedjes (2+)

Apennoten heeft een vrolijke interactieve voorstelling tjokvol sinterklaasliedjes gemaakt te zien op 4 dec. bij PERRON-3. Wedden dat jullie de meeste liedjes al kennen uit het programma Apennoten van NPO Zapp. Nienke zingt en wordt begeleid door Bas op piano en ukelele! Bestel je kaartjes! ?

Zelf pepernoten bakken

Ga zelf aan de slag en bak samen de lekkerste pepernoten! De recepten in deze blog zijn niet alleen heel lekker, maar ook nog eens suikervrij! Zo kun je heel lekker en verantwoord aan de slag in de keuken samen met de kids. Lekker! ?

Sinterklaasfilms en meer!

Een heerlijk seizoen om je te laten meeslepen door geweldige familiefilms. Bewonder bij Kinepolis Den Bosch de nieuwste films van De Club van Sinterklaas en De Grote Sinterklaasfilm. Dat wordt genieten! Naar de bios ?

Sinterklaasactiviteiten

Er zijn superveel leuke activiteiten dit jaar in en om Den Bosch! Natuurlijk allemaal helemaal in het Sinterklaasthema. Ontmoet de Sint, ontdek alle intochten, toffe films en nog veel meer vind je in dit handig overzicht! Bekijk het hier! ?

Kidsproof Aftelkalender

Pakjesavond... hoe lang nog? Het aftellen naar het heerlijk avondje wordt voor de kinderen een stuk overzichtelijk én leuker met deze handige aftelkalender. Je kunt 'm helemaal gratis downloaden. Veel plezier met aftellen!
Gratis download ? 

 Veel plezier!

~ Carlijn ~

Voor nog meer toffe Eropuit tips, check onze categorie Eropuit!