• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Toffe spelletjes met water!

10 mei 2024

Tijdens de zomervakantie kan de temperatuur flink oplopen. Lekker spelen met water werkt altijd goed en er zijn heel veel mogelijkheden. Wij hebben zes leuke waterspelletjes voor je op een rijtje gezet! Supertof met een groepje vriendjes uit de buurt, maar ook met een paar kids kun je heel lekker "splashen!" En het leuke is dat je met minimale inspanning een groots resultaat krijgt. Daar houden we natuurlijk ook van met deze temperaturen!

Ultimate Waterballon
Dit spel is echt een leuke om met een grote groep te spelen! Trommel dus de leukste kids uit je klas of uit de buurt op en verzamel je op een wat groter grasveld (het liefst met een volleybalnet). Knip de groep op in tweeën en verdeel over de twee velden. De bedoeling is nu dat je punten gaat scoren door de waterballon in een bepaald deel van het veld van de tegenstander krijgt (lijkt dus op volleybal, maar dan met een splashende waterballon!).

Waterballonnenparcours
Dit is er één voor kids die van een uitdaging houden en niet snel opgeven! Je gaat namelijk een waterballon meenemen over een parcour op een...... lepel! Ken je dat spelletje met een ei op een lepel? Nou, dit is de variant met een waterballon! Maak het extra spannend door het parcours uit te stippelen in een speeltuin, over een klimrek bijvoorbeeld. Ook erg leuk voor de toeschouwers :-)

Waterfles bowling
Ouderwetse lol! Wat hebben wij dit zelf ook vaak gespeeld! Vul een paar flessen met water en mikken maar! 

Waterballon estafette
Een goede check hoe je vrienden en vriendinnen op elkaar ingespeeld zijn! Het is bij waterballon estafette namelijk de bedoeling dat je met z'n tweeën én zonder handen de waterballon over de finish brengt! Hoe dan? Nou, door de ballon tussen jullie hoofden te klemmen... of tussen jullie schouders, of billen! Maar niet te hard drukken hoor... splash!

Waterballon darts
Het is zo simpel! Krijt naar eigen inzicht en wens op een harde ondergrond een dartbord en probeer door het gooien met de waterballonnen het hoogst aantal punten te behalen!

Waterdragers
Nog zo'n oude bekende, maar hij is te leuk om niet te noemen! Ga in een treintje achter elkaar zitten, laat degene vooraan een bekertje volscheppen en geef het door naar achteren. Heel benieuwd wat er uiteindelijk in de emmer achteraan beland en verkoeling gegarandeerd!

De waterballonnen kun je inslaan bij Action of HEMA! En klik op de groene koptekst voor een uitgebreide beschrijving van het spel!

Spetter, spetter, spatter! Have Fun!

~ Carlijn ~