18 x toffe zomervakantie uitjes in en om Den Bosch, voor het hele gezin!

14 augustus 2023
Het is zover, 6 weken vakantie! Daarom hebben wij héél veel toffe tips voor jullie. Van te gekke workshops tot mooie theatervoorstellingen en van gezellige festivals tot onvergetelijke nieuwe avonturen.
Deze toffe uitjes wil je niet missen deze zomervakantie!

Knutselen in het museum!

Deze zomervakantie kun je weer meedoen met leuke kinderworkshops bij Het Noordbrabants Museum! Onder begeleiding van een museumdocent ga je aan de slag; je doet de Museum Game of je ontwerpt je eigen feestkleding! Cool! Knutsel erop los deze zomer

Beleef Circusherinneringen!

Jeugdcircus Il Grigio heeft weer een vurige, komische en spannende nieuwe show: ALLORA. Luca en Lotte logeren bij oma Jet. Daar ontdekken ze allerlei attributen vanuit het circusverleden van oma. Dit spektakel wil je niet missen! Kom naar de show!

Ontdek Slot Loevestein!

Vergeet de tijd en verlies jezelf in de middeleeuwen deze vakantie! Geniet van spannende verhalen, musket schieten, een VR game en tal van leuke activiteiten. Beleef een onvergetelijke zomer op Slot Loevestein. Yes, hier wil ik naartoe! 

Naar het kasteel deze zomer!

Voor kinderen is er van alles te beleven bij Kasteel Ammersoyen. Ontdek de schatkisten, plonsplees en de vele spannende luikjes en trappen. Er zijn allerlei leuke doe-activiteiten voor de kids. Je kunt zelfs een harnas uitproberen! Ontdek het programma!

Familiepark: hemelse korting!

Stap in de familieachtbaan, roetsj van de bootjesglijbaan of schommel 360º in het rond. BillyBird Park Hemelrijk heeft heel veel gave attracties en events. Zoals het spetter en springkussenspektakel deze zomervakantie. Hemeltjelief, ik wil meer weten!

Superleuke films

De vier elementen, mythische krakens, heel veel slijm en een vakantie op stelten bewonder je deze zomer bij Kinepolis Den Bosch. In de vakantie kun je hier lekker wegzakken en even bijkomen in de grote stoelen, mét airco! Check het filmaanbod

Jumpend de zomer door!

Een heerlijke plek voor de kids om even lekker uit te razen deze zomer is bij Jumpsquare Veghel! Ze leven zich uit in de freestyle area, de BigAirBag area, High Performance area, Dodge area, de twee Foampit area’s en De ValoJump. Jumpen maar!

Naar het spannende forteiland

Op avontuur in de koele bunkers, toffe Minecraft-workshops, met het pontje naar het nieuwe Rising Risk en veel meer. Volop spelen, speuren en ontdekken bij GeoFort. Bij dit actieve gezinsuitje draait alles om de toekomst van de aarde. Check de zomeractiviteiten



Leer échte riddder skills

Toffe kinderactiviteiten in Kasteel Heeswijk tijdens de zomervakantie! Je kunt er een leuke speurtocht doen, naar verhalen luisteren van de Verhalenketel en meedoen met de kiddy battles van Bataille! Tof zomer-uitje voor het gezin! Vakantieprogramma

Inspirerend dierenuitje

Onze Kidsproof reporters gingen op bezoek bij Ouwehands Dierenpark Rhenen. Ze liepen de Recycle Route, zagen de Bamboo Bill show, deden een puzzeltocht bij de Academie en bewonderden de vele jonge dieren. Lees hier hun ervaring!

Een bijzonder bezoek

De audiotour ‘Achter prikkeldraad’ belicht de geschiedenis van Kamp Vught vanuit het perspectief van kinderen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een bezoek aan Nationaal Monument Kamp Vught is een ervaring die je niet snel vergeet! Leerzaam Zomer-uitje!

Klimmen, klauteren en meer!

Je kunt er allerlei spannende activiteiten doen, zoals klimmen, boulderen en meer. Geniet van de prachtige natuur van De Maashorst! Tof zomervakantie-uitje

Origineel Uitje!

Wist je dat je bij Kamelenmelkerij Smits in Berlicum oog in oog komt te staan met een échte kameel! Of dat nog niet tof genoeg is mag je ze ook nog aaien, de fles geven en er zelfs op zitten als je durft! Tof uitje voor het hele gezin! Nieuwsgierig?

Een zomers bakkie geluk!

Boefjes en Barista’s is een superleuke plek waar je samen met je kids en de ouderen in een woonzorgcentrum kunt genieten van een bakkie geluk. Er zijn superveel leuke zomeractiviteiten deze zomervakantie. Leuke voor elke leeftijd! Ontdek de tijden en locaties!

Theaterfestival Boulevard 2023

Vanaf 3 t/m 13 augustus staat Den Bosch bol van de gave familie- en kindervoorstellingen tijdens het Theaterfestival Boulevard! We hebben alle jeugdvoorstellingen voor je op een rijtje gezet. Écht een gaaf programma! Ontdek alle voorstellingen

Gratis Familieworks

Na een bezoek aan het Design Museum geef je samen met een museumdocent, je eigen pijlsnelle vervoersmiddel vorm. Denk bijvoorbeeld aan een razend snelle boot, vliegend dier of een hypermoderne auto! Gaaf! Elke zaterdag & zondag


Festival De Plek

Proberen, ervaren en plezier maken op de laatste zomervakantiedag tijdens Festival de Plek! Voor alle leeftijden zijn er leuke activiteiten en workshops. Ontmoet nijntje, kom naar de poppenkast, spring op trampolines en nog veel meer! De activiteiten en workshops die je kan volgen zijn gratis! Ontdek ze allemaal!



Deze zomervakantie zijn er onwijs veel leuke activiteiten voor de kids en voor het hele gezin, in en om Den Bosch! Onze Uitagenda staat bomvol met leuke uitje, workshop, festivals en voorstellingen. Ontdek ze allemaal in de Uitagenda!
 

Dus laat die vakantiekriebels maar komen en laat je inspireren door onze zomerse-tips. Op naar een zomervakantie vol plezier, nieuwe ontdekkingen en onvergetelijke momenten.

Geniet van de zomer! ~ Carlijn ~