• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus

SinterklaasschminkTerug naar het overzicht

Zo word je Sinterklaas, maar dan net even anders!
Wat heb je nodig?
Wiebeloogjes, rode, witte, roze, bruine en gouden/gele schmink, een zwart oogpotloodje en een sponsje en een penseeltje om de schmink mee op te zetten. 

Aan de slag!
Deze sinterklaasjes zijn niet makkelijk te maken. Het zijn echt kleine kunstwerkjes. Toch kun je met een beetje geduld heel ver komen. Print de foto uit, zodat je een goed voorbeeld bij de hand hebt. Maak deze stap voor stap na. 

Begin ermee de neus wit te schminken en laat deze witte schmink uitlopen naar beide kanten van de neus (de benen). Schmink ook de witte baard.
Hierna begin je met de rode stukken van de armen en benen. Als deze droog zijn, accentueer je deze met gouden lijnen. Schmink dan de bruine schoentjes.

Maak nu met roze schmink het gezicht van sinterklaas. Hierna doe je de haren en de handjes in wit. Maak dan met rood de mond en de mijter en accentueer de mijter vervolgens ook met de gouden kleur. Tot slot neem je het oogpotloodje en trek je hier en daar wat lijntjes om de omtrek aan te zetten. Klaar!

Tip: trek de huid van je kind glad tijdens het schminken, dan is het makkelijker rechte lijnen te trekken.

Deze tip en foto kregen wij van Iris de Laat. Bedankt!
Meer leuke tips

Uitgelicht

Leuke Kinderfeestjes

Leuke Kinderfeestjes

Had jij een jarig jobje of jetje afgelopen vakantie? Of er binnenkort een? September staat in het teken van kinderfeestjes. Heb jij binnenkort eentje te vieren? Check snel alle verjaardagsfeestjes in en om Den Bosch!

Kiezen maar!