MUSEUM GAME in HNBM!Terug naar het overzicht

zondag 14 juli
Doe mee aan de Museum Game van Het Noordbrabants Museum en ontrafel het mysterie van de Hertog!
Kom gamen met je familie en red het museum!

Museumgame voor families
Ooit was Het Noordbrabants Museum het woonhuis van hertog Lodewijk Ernst van Brunswijk-Wolfenbüttel. Nu nog waart zijn geest er rond en de hertog is niet blij. Hij vindt het maar niks dat hij vergeten dreigt te worden en dat het prachtige portret van hemzelf staat te verstoffen in het depot. Hij laat nadrukkelijk van zich horen en pest de doodsbange bezoekers weg. De directie van het museum is ten einde raad: het museum dreigt te moeten sluiten. Wie helpt ons de hertog tot bedaren te brengen?

Interactieve escape game
Families met kinderen kunnen de museumgame, die nog het meest doet denken aan een escape room, elke eerste zondag van de maand en in de vakanties live spelen. Gewapend met een iPad los je puzzels op dwars door het museum en in een race tegen de klok. Tussendoor ontmoet je museummedewerkersdie tips kunnen geven en probeer je de hertog te vriend te houden. Deze interactieve augmented reality game is snel en spannend en stiekem ook nog leerzaam.

Boek jouw iPad!
Iets voor jou en je kinderen? Het spel is geschikt voor kinderen vanaf negen jaar en ouders die graag helpen puzzelen. Je hebt de beste spelervaring in een groepje van drie à vier personen. De kosten per iPad zijn 29,50 euro (24,50 voor Museumkaart-houders). Het spel duurt circa 1,5 uur en kent starttijden om 11.30 en 13.30 uur.

Aanmelden voor de museumgame kan op de website.  Er is een beperkt aantal iPads beschikbaar per tijdslot dus wacht niet te lang met reserveren!

Reserveer je plekje via de roze button.

Uit eten met de kids? Check de kindvriendelijke restaurantjes!

Het Noordbrabants Museum

Verwersstraat 41
5211 HT 's Hertogenbosch
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Krijg jij onze maandelijkse nieuwsbrief al? Deze staat iedere keer bomvol met toffe uitjes. De eerstvolgende is de Zomervakantie special.

Hebben jullie ook zo'n zin in deze tips

Schrijf je hier in!