• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

13x originele warme chocolademelk ideeën

27 november 2022
Bij herfstweer denken we aan regen, gure wind én daarna warme choco! Met deze leuke variaties op dit klassieke drankje zijn jullie zo opgewarmd. Tip: laat de kinderen elk hun favoriet kiezen en zelf maken.
1. Versieren maar! Spuit een flinke toef slagroom op de warme chocolademelk en maak je eigen freakchoco met toppings. Worden het minimarshmallows, hagelslag, m&m’s, koekkruimels, een donut… Of allemaal, hmm!

2. Voel je een echte barista terwijl je een chococcino maakt. Over je favoriete warme chocolademelk giet je een flinke laag geschuimde melk. Tadaa, een kinderkoffie!

3. Wist je dat chocolademelk en chilipeper een hele lekkere combinatie is? Kun je tegen een beetje pit, voeg dan eens wat peper toe aan de warme chocolademelk.

4. We kennen ze allemaal, de lekkere koffies met een siroopje erin. Dus waarom niet in je chocolademelk? Een warme choco met hazelnoot of vanille klinkt toch heerlijk!5. Bereid de warme choco zoals in een koffietentje, met chocodruppels of een stokje met chocola. Voor de stokjes: vul een ijsblokjesvorm met gesmolten chocola en laat ze opstijven met een ijsstokje erin. Nu hoef je het stokje alleen nog maar door de warme melk te roeren voor je favoriete warme drankje.

6. Maak je warme choco momentje extra knus met herfstkruiden zoals kaneel, speculaaskruiden en kardemom.

7. Soms heb je meer zin een koud drankje. Probeer ook eens een koude chocolademelk met slagroom. Ook heel lekker!

8. Ga goed voorbereid op pad. Neem tijdens een uitje naar het strand of het bos een flinke thermoskan met warme choco mee. Buiten smaakt ie éxtra lekker!

9. Do it yourself! Hoe leuk om met de kinderen helemaal zelf warme choco te maken? Warm de (plantaardige) melk op en voeg cacaopoeder en honing toe. Heel makkelijk eigenlijk.10. Chocolademelk is bruin… of toch niet. Maak een gekke gekleurde chocolademelk met gekleurde chocodruppels. Ook lekker: witte chocolademelk.

11. Wat durf jij allemaal in je chocolademelk te doen. Daag elkaar uit tot een warme choco-experiment. Zet bakjes met kruiden en andere ingrediënten op tafel en test wat de beste combi is. Ook leuk om als proeverij geblinkdoekt te doen.

12. Chocolademelk op z’n Spaans. Laat chocola smelten en dip daar churros of een croissantje in. Klik hier!

13. Psst, deze laatste tip is alleen voor ouders. Voeg een scheutje Bailey’s of andere likeur toe aan je bakje chocolademelk.

Hmm, genieten maar!

~ Carlijn ~

Kijk voor meer leuke seizoenstips in onze Uitagenda!