De leukste kerststallen en kribbetjesroutes in en om Den Bosch!

18 december 2023
Wij vinden het altijd zo'n leuk uitje, een bezoekje aan de kerststal! Helemaal tijdens de kerstvakantie! Ook zijn er leuke routes en speurtochten te doen langs allerlei verschillende kerstallen. Ontdek hier onze favourite!
De leukste kerstallen voor kinderen in en om Den Bosch! Foto: Marjon Zijlstra Fotografie

De Kerststal in de Sint-Jan

Wauw, de kerststal in de Sint-Jan in Den Bosch is altijd zo'n mooie ervaring. Zachtjes en voorzichtig wandel je langs alle mooie kerstfiguren en dieren. Je kijkt je ogen uit, het lijkt allemaal net echt. Aan het begin van de kerststal kun je als je wilt je vierde geschenk neerleggen. Zodat je met je speelgoed andere kinderen weer blij kunt maken. Wij steken ook altijd nog een kaarsjes aan in de kerk. Aanrader!

Kribkesroute in Liempde

De Kribkesroute in Liempde bestaat uit meerdere wandelroutes met verschillende lengte. De route leidt langs meer dan 230 kerststallen door geheel Liempde. Het is hiermee de grootste kerststallenroute van Nederland! Overal staan gezellige vuurkorven voor een échte fijne winterse sfeer. Vanaf Het Raadhuisplein rijdt er op verschillende tijden ook een treintje langs de kerststallen. Download de wandelroute hier!

Kerststallenroute Berlicum

In Berlicum en Middelrode vind je maar liefst 130 kerststallen langs een gezellige route. Tijdens de route zijn er ook allerlei kinderactiviteiten die de winterse wandeling nog leuker maken voor het hele gezin! Welk kerststal vind jij het mooiste, stem mee! 

Heilige Huisjes Festival - Stempel je eigen kerststal

Superleuk, bij het Heilige Huisje op de Parade kun je je eigen kerststal stempelen. Je mag hem helemaal samen stellen zoals voor jouw goed voelt! De kids kunnen ook een rondje maken in de draaimolen en nieten van warme choco met slagroom. Dit Heilige Huisje is onderdeel van het Heilige Huisjes Festival.

Kerstallenroute Den Dungen

In Den Dungen is drie weken lang een prachtige kerststallenroute te bewonderen. Alle mensen van het dorp dragen bij aan de prachtige wandelroutes langs verschillende kerststallen. Ook dit jaar staan er meer dan 200 stalletjes. Leuk hoor, ontdek hier de route!

Kerstallen Speurtocht Den Bosch

Een superleuke activiteiten met kids tijdens de kerstvakantie vind je ook in de binnenstad van Den Bosch. Nieuw dit jaar is de Kerststtallenroute. Langs de etalages vind je de mooiste verlichte kerststallen, ook is er een leuke letterspeurtocht, een mooie kerstverhaalroute en een kleurwedstrijd. Lees er hier alles over!



Veel plezier!

~ Carlijn ~

Op zoek naar nog meer toffe uitjes met je gezin tijdens deze kerstvakantie? Onze Uitagenda staat bomvol toffe tips!