• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

16x natuurspeeltuin in en om Den Bosch

12 mei 2024

Lekker chillen op een bankje terwijl je kind aan het klimmen en klauteren is in de natuur. Dat behoort voor beide tot een van de geluksmomentjes. Maar waar zitten die buitenspeeltuinen nu eigenlijk allemaal verstopt? Wij gingen voor jullie opzoek en vonden in de omgeving van Den Bosch, Oss, Veghel en Zaltbommel 16 natuurspeeltuinen!

SPELEN BIJ 'T HEIKE NULAND
Een super gave speeltuin vind je bij de Kinderboerderij 't Heike in Nuland! Je kunt er klimmen, klauteren en knuffelen met lieve dieren. In de zomermaanden kun je een ijsje bij de kinderboerderij halen en lekker spetteren in het water.

NATUURSPEELTUIN OOSTERPLAS
Om de Oosterplas heen ligt een heerlijke park waar jong en oud zich kunnen vermaken. Dus neem een picknickmand vol lekkers mee en ga lekker picknicken in de natuurspeeltuin, stap op je fiets en laat de wind door je haren waaien wanneer je lekker een rondje Oosterplas fiets of ga gezellig met de familie wandelen

HOPPIES NATUURSPEELTUIN IN AMMERZODEN
Tussen Zaltbommel en Den Bosch in het agrarische landschap, ligt de natuurspeeltuin van Hoppies. Echt, deze te gekke plek mag je niet missen! Bij Hoppies kunnen de kinderen uren rondstruinen in het maisdoolhof, de pluktuin, op de vlotten, de skelterbaan en ook nog een potje midgetgolven.

SPELEN BIJ ’T KWEKKELTJE IN ROSMALEN
Midden in een woonwijk in Rosmalen vind je een goed verzorgde en uitgebreide speeltuin voor jong en oud dat Speeltuin 't Kwekkeltje heet! Je vindt er een kabelbaan, glijbanen voor elke leeftijd en voor de allerkleinste een zandbank met leuke speeltoestellen. Dus neem je picknickmand gevuld met lekkernijen (en wc papier) mee en maak er een gezellig dag van!NATUURSPEELTUIN GESTEL
Échte rakkers beleven volop speelplezier bij Natuurspeeltuin Gestel in Sint Michielsgestel! Natuurspeeltuin Sint Michielsgestel is een duurzame, natuurlijke speeltuin waar je kunt spelen, ontdekken, ravotten, luieren, leren en ontmoeten. Een speeltuin die jou uitdaagt zelf spel te maken met de aanwezige toestellen, de ruimte, water en zand. Zo gaaf!

SPEELTUIN ELCKERLYC IN OSS
Deze fantasie prikkelende speeltuin voor kinderen is een samenspel van houten kastelen met spannende speelhoeken, een piratenschip om te veroveren, struiken om je achter te verstoppen. Met water en zand kun je er dammen bouwen.

SPEELTUIN ’T LIJSTERBOS ROSMALEN
In een bosrijke omgeving tussen Rosmalen en ‘s-Hertogenbosch vindt je in de wijk Maliskamp zowel de Natuurspeeltuin 't Lijsterbos als Dierenpark Maliskamp waar je het hele jaar door terecht kunt voor heel veel speelplezier! Voor iedereen is er veel te beleven: van een grote boomhut en waterpomp tot een schommel en pratende eekhoorn.

SPELEN IN DE NESWAARDEN AALST
Spelen in de natuur? Dat kan bij Recreatiegebied De Neswaarden in Aalst! De Neswaarden is een recreatiegebied aan de rand van Gelderland en Noord-Brabant, in het dorpje Aalst in Bommelerwaard. Een mooi stuk natuur met strand, ligweide, sportveldjes en een grote speeltuin van natuurlijk materiaal.

SPEELBOS DAS LEUK IN HERPEN
Lekker klimmen en klauteren midden in het bos! Het spectaculaire Speeltoestel De Das is 6 meter hoog, 33 meter lang en 23 meter breed. De kop heeft een toren waarin je naar boven kunt klimmen met een net of ladder. Via een buisglijbaan kom je bij de romp. Daarin vind je klimwanden, klimtouwen en rustplekken.

NATUURSPEELTUIN HELVOIRT
Bij deze heerlijke plek in Helvoirt kunnen de kids hun fantasie op de vrije loop laten. Is het lekker weer? Kom dan met je kids naar Natuurspeeltuin Helvoirt! Je kroost kan hier heerlijk los gaan met water en zand. Ook zijn er leuke speeltoestellen. 

NATUURSPEELTUIN VUGHT
Bij Natuurspeeltuin Vught aan het Lidwinaveld kunnen de kids lekker kliederen met zand en water met de verschillende waterbanen. Er is een voetbalveldje, een groot grasveld met voetbalgoals en mogelijkheid genoeg om lekker klimmen en klauteren. Neem ook de skates en het skateboard mee zodat de kids lekker kunnen oefenen op de skatebaan.

NATUURSPEELPARK DEKEN VAN MIERT VEGHEL
Is het hoog tijd om de kids even uit te laten? Kom dan naar Het natuurspeelpark in Veghel. De kinderen kunnen er heerlijk spelen terwijl jij met je neus in de zon zit. #geluksmomentje
TIP: Speurneuzen en ontdekkers kunnen een ‘speurtas’ lenen om zelf op onderzoek uit te gaan in de natuur. Er zijn diverse tassen beschikbaar in verschillende thema’s en ze zijn verkrijgbaar bij UITpunt Veghel.

NATUURSPEELTUIN GEOFORT HERWIJNEN
Kinderen kunnen zich uitleven in de uitgebreide enorme speurtuin van GeoFort met 20 verschillende onderdelen zoals bamboe-bouwen, het klimaat- en geurendoolhof, de waterspeelplaats, levensgroot schaken en uitdagende speurtochten.

SPEELBOS UDEN
Het speelbos is een natuurlijke speelplek voor kinderen! Ze kunnen er klimmen, glijden, met zand en water spelen, in bomen klimmen en nog veel meer! Een échte toffe plek!

NATUURSPEELTUIN BERGHEM
Tussen de graanakkers kunnen de kids heerlijk schommelen, roetsjen op de kabelbaan, springen over de stapstenen, klauteren op de klimbomen en picknicken. Je ziet ook zonnebloemen. Dit zijn geen echte zonnebloemen, maar zonnepanelen in de vorm van bloemen. Met grazende schapen. 

NATUURSPEELTUIN HEESCH
Wil je eropuit met de kids en ben je alle speeltuinen in de omgeving al eens geweest? Neem je kids dan eens mee naar Natuurspeeltuin Heesch! Laat de kids lekker spelen in de natuur en jij geniet even van een moment je voor jezelf! Win win toch?! Je vind de natuurspeeltuin naast de voetbalclub HVCH.

Voor nog meer leuke speeltuinen in de buurt, klik hier!

Veel speel plezier!

~ Carlijn ~