Sinterklaas intochten 2020 in Den Bosch én omgeving!

30 september 2020
Het is elk jaar weer een groot feest: de intocht van sinterklaas! Benieuwd waar hij dit jaar met zijn pieten het land in komt? Komt hij met de stoomboot of op zijn witte paard? De Sint komt sowieso! Maar helaas zijn heel veel intochten dit jaar afgelast. Gelukkig zijn er wel een hoop andere activiteiten!

Let op: Vanwege Corona kan de intocht anders vormgegeven of geannuleerd worden. Check daarom altijd vooraf of het defintief doorgaat.

We beginnen met alles wat wél kan:

Sinterklaasactiviteiten voor thuis
We hebben 23 tips verzameld zodat je er toch voor kunt zorgen dat het een onvergetelijke Sinterklaas wordt dit jaar! Klik hier!

Sinterklaasjournaal op TV 2020
Sinterklaas en zijn Pieten komen naar Nederland. Het Sinterklaasjournaal is er vanaf 11 november, elke dag op Zapp. Natuurlijk met Dieuwertje Blok. Gaan jullie ook kijken?

Landelijke Sinterklaasintocht op TV 2020
De landelijke intocht van Sinterklaas vindt in 2020 plaats op zaterdag 14 november. Waar de Sint aanmeert blijft geheim. Spannend! Je kunt het feest zaterdag 14 november vanaf 12.00 uur volgen op NPO3.

Verlichte Sinterklaas Drive-in in Berghem
Dit jaar komt Sinterklaas op zaterdag 14 november naar Berghem en kunnen kinderen met hun ouders langs de Sint rijden in een verlichte drive-in. Tussen 16:30 en 20:00 kunnen mensen in hun auto coronaproof Sinterklaas zien op de parkeerplaats van de Jumbo. Voor alle kinderen is er wat lekkers. 

Wél film van de Sint in Den Bosch!
Net als in veel andere gemeenten kan de normale intocht niet plaatsvinden vanwege de coronamaatregelen. Om de kinderen toch goed op de hoogte te houden van wat de Sint allemaal meemaakt, is gekozen voor een film die zich afspeelt in de kernen van de gemeente. De film bestaat uit korte delen die ook los van elkaar vertoond kunnen worden. Vanaf midden november tot begin december worden wekelijks de afleveringen exclusief aangeboden aan alle kinderopvangorganisaties en basisscholen in de gemeente. De gehele film wordt uiteindelijk ook door Dtv Den Bosch rond de verjaardag van Sinterklaas uitgezonden.
De film vervangt de officiële intochten in Empel, Engelen, Den Bosch, Rosmalen, Vinkel en Nuland.

Wél een Sinterklaastoertocht Boxtel, Esch & Lennisheuvel
De intocht in de gemeente Boxtel wordt vervangen door een toertocht op zondag 15 november. Hierin gaan de Sint, deSchoorsteenpiet en een paar Muziekpieten met de bus een toer door Boxtel, Liempde, Lennisheuvel en Esch maken. Onder het motto: normaal gaan de kinderen bij de intocht naar de Sint maar nu gaat de Sint naar de kinderen. Concreet betekent dit dat de bus door vele straten zal rijden zodat de kinderen en hun ouders vanaf de zijkant naar hem kunnen zwaaien zodat ze met eigen ogen hebben gezien dat hij in Boxtel is. Hierin kan iedereen zelf zijn afstand nemen en is er geen contact met de Sint en zijn Pieten.
Ook wordt een kleine reportage/film gemaakt op het Kasteel zodat men ook kan zien dat hij wederom Stapelen verblijft. De Sint zal door middel van een rondleiding de bewoners van Boxtel e.o zo toch een inkijkje geven van zijn verblijf in Boxtel.Gluurpieten Speurtocht
Hebben jullie de Gluurpietjes Speurtocht al ontdekt? De speurtocht is helemaal coronaproof en lekker in je eigen buurt. Zijn er al Gluurpietjes gespot in Den Bosch, Vught, Rosmalen, Boxtel, Zaltbommel of Oss?
Klik hier!

Sint en Pietenjacht!
Kijk wat leuk: ga op Sint & Pietenjacht in Noord-Brabant! Gezellig samen met de kids langs mooi versierde huizen, in het Sinterklaas thema, in jouw buurt! Zo wordt naar buiten gaan in deze donkere tijd toch super tof! Welk huis vind jij het mooiste versierd? Klik hier voor meer info!

Wat is er allemaal afgelast:

Sinterklaasintocht Den Bosch - AFGELAST
Samen met zijn Pieten komt de Sint per boot op zondag 15 november 2020 om 12.00 uur aan bij Bolwerk Sint-Jan. Veilig aan wal zal hij zijn route te paard vervolgen naar de Markt, via de Visstraat en Hoge Steenweg. Kom zingen én springen tijdens de intocht in Den Bosch!

Sinterklaasintocht Vught - Afgelast
Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint! Feest! Onthaal de Sint en zijn Pieten op zondag 15 november 2020 op het station in Vught om 12.28! Geef de Sint een handje en ga met de goedheiligman op de foto in DePetrus!

Sinterklaasintocht Uden - Afgelast

Sinterklaasintocht Boxtel & Esch - Afgelast

Sinterklaasintocht Drunen, Vlijmen en Heusden - Afgelast
Lieve kindjes opgelet! Kom op zaterdag 14 november 2020 om 14.00 uur naar het Heusden en kom de Sint en zijn Pieten begroeten. Leuk! Alle kinderen mogen ook met Sinterklaas op de foto. Komen jullie ook?

Sinterklaasintocht Ammerzoden
Kom feest vieren tijdens de intocht van Sinterklaas op zondag 17 november 2019 in Ammerzoden! Sinterklaas zal om 14.15 aanmeren in de haven van Ammerzoden. Kom de Sint en zijn Pieten feestelijk ontvangen!Sinterklaasintocht Oss - Afgelast
Ook dit jaar zal de Sint weer een bezoek brengen aan de lieve kindjes in Oss! Op zaterdag 21 november 2020 om 13.00 uur zal hij aanmeren aan de Waalkade! Om 14.15 komt hij aan op parkeerterrein de Wal in het centrum van Oss. Laten we er een mooi en gezellig feestje van maken!

Sinterklaasintocht Middelrode & Berlicum- Afgelast

Sinterklaasintocht Sint-Michielsgestel - Afgelast
Beleef een gezellige intocht op zondag 22 november 2020 in Sint-Michielsgestel! Aankomst om 14.00 uur aan de aanlegsteiger in de Dommel ter hoogte van Park Klein Ruwenberg. Na het schudden van handjes, maken van foto's en uitdelen van lekker snoepgoed, vertrekt Sinterklaas om 15.30 uur naar het Petrus Dondersplein.

Stapel op Sint op Kasteel Stapelen
De Sint logeerd wel op het kasteel maar is helaas niet te bezoeken voor gezinnen en families. 

P.S. naast de intochten staan er nog veel meer leuke activiteiten in onze Uitagenda! Heb jij nog een leuke tip, laat het ons dan weten via denbosch@kidsproof.nl! 

~ Carlijn ~