WELKE UITJES ZIJN WEER OPEN?

19 mei 2021
Er zijn weer versoepelingen en wij zijn daar echt super blij mee! Thuis met elkaar is ook fijn, maar er weer lekker op uit kunnen en nieuwe dingen ontdekken is toch waar onze kinderen voor gemaakt zijn. Lees je mee met wat er allemaal mogelijk is?
Jippie er zijn weer versoepelingen!
Wat is er nu concreet mogelijk? Het belangrijkste om te weten is denk ik wel dat het vooral gaat om de buitenlocaties die weer open mogen. Dus dat betekend dat we weer naar attractieparkennatuurparkendierentuinen en kinderboerderijen kunnen gaan. Let hierbij wel op dat je van te voren moet reserveren, dat er een gezondheidscheck is en dat binnenruimtes nog wel gesloten moeten blijven van de desbtreffende locatie. Toiletten zijn wel open, net als looproutes door een binnenruimte, die nodig zijn om een deel van het buitenterrein te bereiken. Je kunt met maximaal 2 personen reserveren, met uitzondering van kinderen en personen van eenzelfde huishouden.

Wat hebben we het gemist om te knuffelen met dieren of om niet alledaagse dieren te mogen bezoeken. Reserveer jouw plek bij de Dierenpark Zie-Zoo, Kamelenmelkerij Smits, de kinderboederderij of ga een wandeling maken met Alpaca's

Ben je iets avontuurlijker aangelegd? Dan is het zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan Duinoord in Helvoirt. Het park waar je kunt ravotten, klimmen, klauteren, trampoline springen en nog veel meer. Je kunt ook de natuur ontdekken op je blote voeten op het blotevoetenpad van Landwinkel Valenkamp. Maar wie weet wil jij wel liever iemand uitdagen om te kijken wie er het hoogste durft in het Nettenpark en Klimbos van IJM in Vught.Binnen mag er weer gesport worden en ook danslessen en kunstlessen mogen weer doorgaan. Terrassen bij sportlocaties mogen ook weer open. Hiervoor gelden dezelfde regels als op andere buitenterrassen. Dus ipv dat je nu aan het heen en weer racen bent met halen en brengen kun je heerlijk op even genieten van een kopje dampende thee terwijl je kind zich in het zweet werkt. Of je neemt een kijkje op onze clubjespagina en wie weet ontdek je een leuke nieuwe hobby voor je kind!

En oh hoe fijn is het om weer eens naar een echt theater te kunnen ? Vanaf nu mogen ook de openluchttheaters weer open! Ook beeldentuinen en openluchtmonumenten gaan weer open.

Verhuurlocaties voor recreatieve activiteiten buiten mogen open. Dit betekent dat er bijvoorbeeld weer boten, kano’s en fietsen verhuurd worden. 

Terrassen langer open
Buitenterrassen mogen open van 06.00 tot 20.00 uur. Dus check onze uit eten pagina voor een heerlijk buitenterras en ga voor een vroeg diner en geniet van een avondje niet zelf koken. Wat zal dat lekker zijn!

Musea waar veel buiten te doen is mogen ook weer open. Heb jij dus nog een tof museum op je to-do-lijst staan, check hun site of je er al heen kan of dat je toch nog wat langer moet wachten voordat je die kunt afstrepen. Toch nog niet open? Dan is een goed alternatief wellicht een toffe speeltuin om even lekker je energie kwijt te kunnen!

Reizen en zomervakantie
Vanaf 15 mei zijn reizen naar diverse landen weer mogelijk. Zie je dat echter nog niet zitten? In Nederland is ook genoeg te beleven. Je kunt natuurlijk ook lekker zonder je ouders naar een tof zomerkamp gaan!Bedenk goed dat het meeste ook nog steeds met voorreservering werkt en in tijdsloten. Bij klachten blijf je thuis en die 1,5 meter afstand is ook nog steeds van kracht.

Meer inspiratie vind je in onze uitagenda en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes door ons te volgen op facebook en onze nieuwsbrief!

Veel plezier!

~ Carlijn ~