Toffe Zomervakantie 2022 Tips!

26 juli 2022
Heerlijk, lekker lang vrij! We hebben superleuke uitjes verzameld in en om Den Bosch én iets verder weg. Ook zo'n zin om er een waanzinnige zomervakantie van te maken? Lees deze special vol met zomerse tips dan snel en bewaar 'm goed!

Theaterfestival Boulevard

Van 4 t/m 14 augustus zijn er weer toffe familievoorstellingen te zien tijdens Theaterfestival Boulevard in het Zuiderpark Den Bosch. Gaaf gezinsuitje voor deze zomer, theatervoorstellingen voor jong en oud! Bestel je tickets!Masterclasses Musical! Gaaf!

In de zomervakantie kunnen kids een coole Masterclass volgen van Jeffrey Stuut bij Telekids Musicalschool in Den Bosch! Tijdens deze les gaan ze werken aan hun uitstraling hun eigen kracht en leren ze een toffe choreo. Reserveer een plekje!

 

Op avontuur bij GeoFort

Bij dit interactieve museum zijn in de vakantie iedere dag leuke binnen- én buitenactiviteiten rond het thema 'de aarde'. Speel de Earth Games, dwaal rond in het doolhof, kraak de klimaatcode of doe een toffe Minecraft workshop! Plan je bezoek!Reis in de tijd!

Hier komt geschiedenis tot leven! Kom deze zomer naar het preHistorisch Dorp in Eindhoven en ervaar hoe het er vroeger aan toeging. Voor een avontuurlijk dagje uit zit je bij dit openluchtmuseum goed. Op avontuur! 

Kano varen & IJs eten!

Geniet samen in de natuur van de Bommelerwaard tijdens een kanotochtje bij IJsboerderij Schoonheuvel in Hedel. Plof daarna neer op het gezellig terras met een heerlijk ambachtelijk ijsje. Terwijl de kids losgaan op het springkussen! Reserveer je kano! 

Gezellig naar de Bios!

Er draaien weer te gekke familiefilms bij Kinepolis Den Bosch! Kies de fantastische feel-good film Minions: Hoe Gru Superschurk Werd, het sci-fi actie-avontuur Lightyear, De Allergrootste Slijmfilm of DC League of Super-Pets. Reserveer mooie plekjes!Het kasteel is geopend!

In de zomervakantie staan de poorten van kasteel Ammersoyen éxtra vaak voor je open! De kids zullen zich vergapen aan de schatkisten, plonsplees en de spannende luikjes en trappen. Ook zijn er allerlei leuke doe-activiteiten! Ga op avontuur.

Ontdek Slot Loevestein

In en om het kasteel en soldatendorp is deze zomer van alles te beleven. Veel verhalen, workshops en kasteelschutters. Laat buskruit ontploffen, leer musket schieten en maak een iconische foto in de boekenkist van Hugo de Groot. Tof familie-uitje! Circusshow FIESTA

Dit jaar viert jeugdcircus Il Grigio feest, want ze bestaan al 60 jaar! Ze doen dit met de spetterende, 2 uur durende Circusshow FIESTA. Het is een show met supergave acts! Zoals acrobaten, goochelen en fietsen op één wiel. Vier dit feest mee! 

Theater Artemis

Keimpe de Jong heeft last van liedjes in zijn hoofd. En zijn orkestleden zitten allemaal in café ‘De LockDown’. Dus verzon hij de Eenpersoons-Bigband: Dit Is Het Showorkest Van Theater Artemis. Te zien bij Theaterfestival Boulevard! Tof Familie-uitje!

Sneakers Workshop!

Tijdens de zomervakantie is er een toffe sneakers-tentoonstelling in het Design Museum Den Bosch. Ook zijn er voor de kids gave workshops waar ze samen met échte sneakerconstructeurs hun eigen sneakers gaan ontwerpen en maken! Meld je snel aan! Een zomer stampvol natuur!

Stap de natuur binnen bij Natuurmuseum Brabant. Eigenzinnige tentoonstellingen, actieve ontdektochten en bijzondere activiteiten: gebruik je snavel om te kijken hoe vogels eten, duik in de wereld van, jawel, eenden, en nog veel meer… Bekijk alle activiteiten!

Junior Audiotour Kamp Vught

Kamp Vught heeft een audiotour met vragen en opdrachten speciaal voor kids. De audiotour ‘Achter prikkeldraad’ geeft de geschiedenis weer vanuit het perspectief van kinderen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Aanrader! Ontdek meer!

Zomer op Kasteel Heeswijk!

Tijdens de zomervakantie zijn er zóveel leuke activiteiten te beleven bij Kasteel Heeswijk! Van toffe speurtocht tot mooie verhalen tijdens de Verhalenketel. Of ga met een koffertje op pad en kom van alles te weten over Koning Lodewijk de 14e!Op Dagkamp!

In de zomervakantie zijn er weer onwijs leuke creatieve sportkampen te boeken bij SimonSPORT in Vught! De kids zijn de hele dag sportief bezig met allerlei toffe spelvormen en activiteiten en in de avond gaan ze weer voldaan naar huis! Aanmelden! :) Uitjes door heel Nederland

Zomervakantie, lekker veel tijd om eropuit te gaan. De natuur in, zelf aan de slag in het museum, een tof attractiepark en inspiratie voor een regenachtige dag. We verzamelden 25 top-uitjes door heel Nederland! Ontdek ze allemaal! 

Elke dag op pad

In onze Eropuit categorie vind je alle kinderuitjes in Den Bosch voor elke dag. Dagelijks te zien of te bezoeken, met of zonder ticket, tijdens openingstijden of altijd vrij toegankelijk. Kies daarom zelf wanneer je hier naartoe gaat. Kies een uitje!

Activiteiten op datum

In onze Uitagenda vind je activiteiten, workshops en andere gave uitjes op datum. Het kan een tijdelijke kinderexpositie, tentoonstelling, film of workshop zijn. Vaak moet je je inschrijven of een kaartje op datum kopen. Bekijk alle uittips!

Fijne Zomervakantie!

~ Carlijn ~