Familiespeurtocht in HNBM!Terug naar het overzicht

Samen op pad door Het Noordbrabants Museum met het hele gezin tijdens de kerstvakantie!
Kom je met kinderen naar Het Noordbrabants Museum? Leuk!

Vraag bij de balie naar de gratis safarispeurtocht: een superleuke en speelse manier om het museum te ontdekken. Samen gaan jullie op zoek naar de verstopte dieren in de schilderijen. Van brullende leeuwen tot schattige kittens.

De speurtocht is geschikt voor kinderen van 4 t/m 10 jaar. Na afloop ligt er voor alle speurders een leuke verrassing klaar bij de balie. Gaan jullie mee op safari?

HIER: EEN POES!
Lodewijk Ernst van Brunswijk-Wolfenbüttel, ofwel de Dikke Hertog, is zijn dieren kwijtgeraakt in de paleiszalen van het museum. Aan de kleinste bezoekers de taak om ze allemaal terug te vinden en op onderzoek uit te gaan. En dat is nog niet zo gemakkelijk! Heb je toch alle dieren kunnen vinden? Dan blijft er eentje over, namelijk het lievelingsdier van de hertog.

Tijdreis Speurtocht
In deze tijdreis speur je naar Brabantse schatten uit het verleden en maak je kennis met onze roemruchte geschiedenis. Je ziet en hoort hoe onze voorouders woonden, leefden, overleefden en uiteindelijk stierven. Zo sta je in Het verhaal van Brabant even oog in oog met hun wereld.

De speurtocht bestaat uit een audiotour en boekje die je langs de verschillende tijdvakken in Het verhaal van Brabant leidt. Middels bijzondere verhalen, leuke vragen en wist je datjes geschreven door kinderboekenschrijver Jan Paul Schutten zap je langs heel diverse voorwerpen en kunstwerken. De prachtige illustraties zijn gemaakt door Floor Rieder. Ga je mee op reis?

De tijdreisspeurtocht is geschikt voor kinderen tussen de 8 t/m 12 jaar.

Klik op de roze button voor meer info!

Het Noordbrabants Museum

Verwersstraat 41
5211 HT 's Hertogenbosch
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Pré-voorjaar!

Pré-voorjaar!

De eerste krokusjes hebben hun eigenwijze kopjes weer boven de grond gestoken en de tulpen komen ook langzaam omhoog.

Ik krijg de kriebels om eropuit te gaan! Jij ook?

Check hier dé eropuit tips!