Bezoek Kasteel Ammersoyen!Terug naar het overzicht

Je hebt maar weinig fantasie nodig om je hier in de middeleeuwen te wanen!
Strategisch gelegen tussen Maas en Waal ligt het indrukwekkende kasteel Ammersoyen. Dit kasteel stamt uit circa 1325 en is een echt middeleeuws kasteel met vier torens, een imposante ridderzaal en een gracht. Bezoek het kasteel op eigen gelegenheid, met een rondleiding of tijdens één van de vele evenementen.  

Tijdens je tocht door het kasteel zie je onder meer de torenkamers, de ridderzaal en het vrouwenverblijf. Via trappen in metersdikke muren bereik je de museumzolder waar de archeologische vondsten uit de gracht een beeld geven van 700 jaar geschiedenis.  

In de poortkamer kun je het replica pronkharnas van de hertog van Gelre en een film bekijken. Breng zeker ook een bezoekje aan de brouwkelder waar ooit het bier gebrouwen werd en de kerker in de grootste toren van het kasteel. 

Leuk voor kinderen 
Voor kinderen is er van alles te beleven! Ze zullen zich vergapen aan de schatkisten, plonsplees en de vele spannende luikjes en trappen. Op de museumzolder kunnen ze voor archeoloog spelen en in de wapenkamer onderdelen van een harnas uitproberen. In de schoolvakanties zijn er vaak evenementen en rondleidingen speciaal voor kinderen en kunnen ze meedoen aan de Speuren & Spelen tocht die ook over het buitenterrein voert. 

Kasteelwinkel en horeca 
Het kasteel beschikt over een kasteelwinkel met streekproducten, boeken, ridder- en jonkvrouwen speelgoed en leuke cadeauartikelen. In horecagelegenheid Het Koetshuis op de voorburcht van het kasteel kun je terecht voor een drankje, een lunch of een borrel. Het terras biedt prachtig uitzicht op het kasteel.  

Reserveren noodzakelijk: Het is verplicht te reserveren voor je kasteelbezoek door een e-ticket aan te schaffen op datum en tijdstip. Dit is mogelijk via de roze button! Reserveren is ook noodzakelijk als je een Museumkaart, GLK donateurspas of een voucher hebt voor de entree.  

Wil je alvast meer weten over het kasteel of ben je nieuwsgierig naar de activiteiten? Klik dan nú op de roze button of kijk in onze Uitagenda. 

TIP: Altijd al een ridder of jonkvrouw kinderfeestje willen vieren, ook dat kan bij Kasteel Ammersoyen.

Kasteel Ammersoyen

Kasteellaan 1
5324 JR Ammerzoden
Openingstijden Check de website van Kasteel Ammersoyen voor de actuele openingstijden! Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Uitgelicht

De leukste clubjes!

De leukste clubjes!

Nieuw jaar, nieuw clubje! We hebben een compleet overzicht van leuke clubjes in en om Apeldoorn en Deventer. Creatief of juist sportief; hier vind je vast en zeker een clubje dat precies bij jouw kind past.

vind een tof clubje