Ontmoeting met een Alpaca!Terug naar het overzicht

Kom naar de Alpacafarm in Vorstenbosch en kom meer te weten over deze bijzondere dieren!
Wil jij een échte Alpaca voeren? Kom dan naar de Alpacafarm in Vorstenbosch! i

De Alpacafarm iedere zaterdag en zondag geopend voor bezoekers van 9.30 uur tot 17.00 uur en de entree is gratis!

Meer leren over de alpaca’s
In het gangpad bij de weides hangen bordjes met leuke weetjes over de alpaca. Je kunt daar al de dieren bewonderen. De veulens die rondspringen door de wei zijn heerlijk om naar te kijken. Als je geluk hebt komen de meest tamme dieren naar het hekwerk, zodat je kunt voelen hoe zacht ze zijn.

Alpaca’s voeren
Een bekertje voer is te koop voor 1,50 euro. Met een bekertje voer lok je de alpaca’s naar het hek, zodat je ze uit de hand kunt laten eten. Wanneer het slecht weer is staan er altijd dieren binnen, zodat het ook een leuk uitje is bij slecht weer.

Spelen op de boerderij
Kinderen kunnen heerlijk spelen op onze boerderij. Er is een grote zandbak met een waterpomp en modderkeuken en een trampoline. Daarnaast zijn er vier cavia’s; Minnie, Peppa, Masha en Nijntje. Je mag in het caviahok, zodat je de cavia’s op schoot kunt nemen en aaien. Er is een hooischuur om in te spelen. Wil je even rustig spelen, zoek dan een rustig hoekje en kleur onze Alpaca Chilli kleurplaat mooi in. 

Speurtocht voor de kinderen
Voor de kinderen is er een gave alpaca Chilli speurtocht beschikbaar. Kinderen dienen de codes van negen kisten te kraken en leren daarbij op een speelse manier van alles over de alpaca.

Lunch of high tea in de Alpacabar
Een bezoekje kun je combineren met een lunch of high tea in onze Alpacabar. Eigen consumpties zijn niet toegestaan. Vanuit de bar en vanaf het terras kijk je uit over de alpaca weides. Je kunt daarna meteen een kijkje nemen in onze alpacashop bij onze alpacawollen knuffels, sjaals, sokken en andere alpacawollen producten.

Alpaca meet & greet
Het betreden van de weides en het verblijf kan enkel onder begeleiding. Daarvoor kun je een alpaca meet & greet of een van de andere activiteiten boeken.

Klik op de roze button voor meer info!

Alpacafarm Vorstenbosch

Inrit tussen Leeghandseweg 10 en 12
5476 VD Vorstenbosch
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Leuke vakantiekampen in NL

Leuke vakantiekampen in NL

Op vakantiekamp gaan, is voor de meeste kinderen een geweldig avontuur. Gave activiteiten doen én natuurlijk nieuwe vrienden maken. Een spetterend surfkamp, een theaterkamp of toch een survivalkamp? Bekijk alle zomerkampen !

Op Zomerkamp!